Utorak, 16.08.2022.
FOTO: BNTV

"Glasao" u Banjoj Luci iako je u Njemačkoj

Kada je član biračkog odbora identifikovao Darka  na osnovu ličnog dokumenta i dao mu da se potpiše, primjetio je da je njegov sin Dejan već "glasao"

Banjalučanin Darko Marković nije ni slutio da će biti svjedok izborne prevare kada je danas došao da glasa na svom biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Georgij Stojkov Rakovski" u Banjoj Luci.

Naime, kada ga je član biračkog odbora identifikovao na osnovu ličnog dokumenta i dao mu da se potpiše, primjetio je da je njegov sin Dejan već "glasao", iako se on trenutno nalazi u Njemačkoj gdje studira.

U evidenciji se neko uredno potpisao u ime njegovog sina kao da je glasao i to punim imenom i prezimenom, oponašajući potpis sa lične karte.

- Moj sin je Dejan Marković. Neko ga je identično potpisao i glasao, a on je u Njemačkoj na fakultetu i nije mogao doći da glasa - rekao je Darko Marković.

Zanimljivo je da je falsifikovani potpis Dejana Markovića u evidenciji upisan naopačke u odnosu na druge potpisnike, što upućuje da se u njegovo ime potpisao neko od članova biračkog odbora, vjerovatno u brzini, piše BNTV.

Marković je prijavio ovu nepravilnost i upisano je da je u pitanju greška člana biračkog odbora Olje Savanović.

Ovo je samo jedna u nizu izbornih prevara i nepravilnosti koje su danas dokumentovane i zabilježene, a koje su proizvod manipulacija u biračkim odborima za koje se od ranije zna da su većim dijelom pod kontrolom vladajućih političkih partija u RS-u.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh