open-navfaktor-logo
search
Turska
Glavni saudijski tužilac Mujab napustio konzulat te zemlje u Istanbulu
Glavni saudijski tužilac Saud al-Mujab u konzulatu, u koji je došao u okviru istrage o ubistvu novinara Jamala Khashoggija, proveo je oko sat i po
30.10.2018. u 13:25
get url
text

Glavni saudijski tužilac Saud al-Mujab napustio je konzulat te zemlje u Istanbulu, u koji je došao u okviru istrage o ubistvu saudijskog novinara Jamala Khashoggija, javlja Anadolu Agency (AA).

Mujab i delegacija u konzulatu u istanbulskoj četvrti Levent proveli su skoro sat i po.

Glavni saudijski tužilac jučer se sastao s glavnim turskim tužiocem Irfanom Fidanom. Novi sastanak održan je jutros i trajao je oko sat vremena.

Novinar i kolumnista lista "The Washington Post" i saradnik lista "Al Watan", koji predstavlja glavnu platformu saudijskih reformista, Jamal Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

Istraga o ubistvu je i dalje u toku, a glavni zadatak istražitelja je pronalazak Khashoggijevih posmrtnih ostataka i utvrđivanje odgovornih za ubistvo.

Nakon višednevnih tvrdnji da ne znaju ništa o sudbini Khashoggija, vlasti Saudijske Arabije su u subotu ujutro saopćile da je Khashoggi ubijen tokom navodne svađe u konzulatu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.