open-navfaktor-logo
search
Istraga o ubistvu
Glavni saudijski tužilac na novom sastanku u Istanbulu
Saudijski tužilac se sastaje sa turskim tužiocem vezano sa slučaj ubistva saudijskog novinara Jamala Khashoggija koji je pisao za Washington Post i kritikovao sudijsku vlast
30.10.2018. u 09:36
get url
text

Glavni saudijski tužilac Saud Al-Mujab je stigao u Palatu pravde u Istanbulu gdje će imati novi sastanak s turskim tužiocem Irfanom Fidanom.

Al-Mujab je zajedno s delegacijom ušao na protokolarni ulaz A, a kamermanima i fotoreporterima nije dozvoljeno da zabilježe kadrove ulaska saudijske delegacije. Nakon toga je počeo sastanak iza zatvorenih vrata.

Glavni državi tužilac Saudijske Arabije boravi u posjeti Turskoj u okviru istrage o ubistvu novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Al-Mujab je jučer doputovao u Istanbul i sastao se s glavnim turskim tužiocem Fidanom, a danas je u Istanbulu počeo i njihov drugi sastanak.

Novinar i kolumnista lista "The Washington Post" i saradnik lista "Al Watan", koji predstavlja glavnu platformu saudijskih reformista, Jamal Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

Istraga o ubistvu je i dalje u toku, a glavni zadatak istražitelja je pronalazak Khashoggijevih posmrtnih ostataka i utvrđivanje odgovornih za ubistvo.

Nakon višednevnih tvrdnji da ne znaju ništa o sudbini Khashoggija, vlasti Saudijske Arabije su u subotu ujutro saopćile da je Khashoggi ubijen tokom navodne svađe u konzulatu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.