Glumci i BNP Zenica pretpremijernu izvedbu predstave “Moja Fabrika“ poklanjaju penzionerima

objavljeno: 14.02.2017. u 15:35

U srijedu, 15. februara sa početkom u 19.30 sati, pretpremijernu izvedbu pozorišne predstave "Moja Fabrika", priliku da pogledaju imat će penzioneri nekadašnjeg Rudarsko-metalurškog kombinata Zenica/Željezare Zenica. 

- Absambl predstave i Bosansko narodno pozorište Zenica poklanjaju penzionerkama i penzionerima prvu javnu izvedbu predstave, koja govori o Fabrici, u kojoj je većina naših penzionerki i penzionera provela svoj radni vijek. Dođite u srijedu, budite gosti našeg pozorišta i podijelite radost s nama povodom prve javne izvedbe dugoočekivane predstave Selvedina Avdića ''Moja Fabrika'', u režiji Selme Spahić- poručili su iz BNP-a.

“Moja fabrika“ posveta je najvećoj željezari u Jugoslaviji, onoj zeničkoj, koja je rasla kako je rasla država i smanjivala se s njenim raspadom. U predstavi igraju Adis Mehanović, Anđela Ilić, Benjamin Bajramović, Lana Delić, Miki Trifunov, Miroljub Mijatović, Nusmir Muharemović, Predrag Jokanović, Sabina Kulenović, Saša Handžić, Selma Mehanović, Siniša Vidović, Snežana Vidović i Zlatan Školjić.