open-navfaktor-logo
search
Bizaran meč
Glumio da je uzdrman, sudija protivniku dodijelio pobjedu
Jedan od najbizarnijih MMA mečeva viđen je na UFC Fight Nightu u Norfolku.
01.03.2020. u 09:20
get url
text

Bizaran meč viđen je na UFC Fight Nightu u Norfolku, a takav najpoznatija MMA organizacija ne pamti.

Ion Cutelaba napravio je neobjašnjivu glupost zbog koje je izgubio meč i na sebe, sudiju i nedužnog Magomeda Ankalaeva navukao bijes cijele dvorane.

Najprije je na predstavljanju boraca od strane Brucea Buffera krenuo prema Ankalaevu, unio mu se u lice zbog čega su zaštitari morali utrčati između njih i razdvojiti ih.

Nakon što je krenuo meč Cutelaba se odlučio za taktiku da glumi da ga je Ankalaev uzdrmao udarcem, kako bi ga navukao da krene agresivno prema njemu te ga tako uhvati na spavanju i krene u kontru.

Cutelaba je uspješno blokirao svaki udarac Ankalaeva, a onda zateturao kao da je uzdrman. Sudija je zbog njegove glume u dva navrata krenuo prema njemu, misleći da je "zaspao" na nogama, no oba je puta odustao kada je shvatio da moldavski borac uzvraća udarce. Ipak, nakon trećeg akta glumljenja da je uzdrman, sudija je odlučio prekinuti.

Cutelaba je, u potpunosti priseban, poludio na sudiju i odmah se požalio ostalim arbitrima van oktogona. Pokazivao je da je s njim sve u redu i da je sudija neopravdano zaustavio dvoboj. Glumatanje ga je koštalo prekida, a tu je odluku sudija i ostavio nakon konsultacija sa svojim kolegama izvan oktogona.

Mnogo negodovanja fanova bilo je nakon što je Ankalaev proglašen pobjednikom, što je ruskog Borca naljutilo do te mjere da im je pokazao srednji prst.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.