Trener NK Široki Brijeg Goce Sedloski i igrač Dražen Bagarić izrazili su optimizam uoči utakmice između Širokog i Kairata, koja se igra na Pecari u 1. kolu kvalifikacija Evropske lige, ocijenivši kako je u takvim utakmicama potrebno odigrati čvrsto i muški, te koristiti sve prilike. 

- Otkad smo dobili Kairat za protivnika dosta vremena smo ga analizirali i pratili. Pogledali smo igrače i trenere, te stručni štab. Dobra su ekipa, imaju pojedince koji mogu riješiti utakmicu. Sutrašnju utakmicu ćemo odraditi korektno uz pomoć naše publike koja mora biti naš 12. igrač - kazao je Sedloski na konferenciji za novinare uoči utakmice, naglasivši protom kako će njegovi igrači ostaviti srce na terenu:

 - U ovakvim utakmicama nećemo imati puno šanse, moramo zabijati, a nazad ne smijemo griješiti.

 Trener Širokog kaže kako ne sumnja u svoje igrače koji će svoju spremnosti i igračke sposobnosti pokazati sutra na terenu.

 - Oni su po budžetu favoriti, ali u fudbalu se igra 11 na 11. Mislim da će moji dečki odigrati muški i hrabro - kazao je Sedloski. 

 Dodao je i kako će na današnjem treningu odlučiti s kojih 11 će istrčati na teren. 

 Istovremeno, Bagarić je upozorio na moguće greške jer se one, kako kaže, kažnjavaju. Isto tako spomenuo je i atmosferu u ekipi, koje je po njegovim riječima, odlično.

 - Trebamo se bacati na svaku loptu i odigrati muški, a  svi oni koji istrče sutra će dati 150 posto od sebe – naglasio je Bagarić.

 Sedloski smatra da je Kairat u svojevrsnoj prednosti s obzirom na to da je prvenstvo u Kazahstanu već počelo.

 Ocijenio je kako svaku utakmicu želi pobijediti kao trener, ali da ekipa treba biti strpljiva i pobijediti sebe.

Dodao je kako je igrao puno izazovnih utakmica te da su igrači ti koji su "sutra spremni pokazati pravo lice".

 Utakmica između Širokog i FC Kairata na rasporedu je od 20.30 sati.