open-navfaktor-logo
search
82-godišnja diva
Godine joj ne mogu ništa: Jane Fonda pokazala vježbe koje je održavaju u formi
Jane Fonda, američka glumica, spisateljica, aktivistica, ali i bivša manekenka te guru fitnessa, ne libi se u svojim godinama isprobati nove stvari i pratiti ritam 21. stoljeća. Tako se, na opće čuđenje mnogo mlađih kolega, 82-godišnja diva pridružila aplikaciji Tik Tok i pokazala vježbe koje je održavaju u formi.
08.04.2020. u 08:48
get url
text

U video klipu pojavljuje se i isječak iz njenih popularnih videa sa vježbama te slavni pokret nazvan "chicken arms", odnosno pileće ruke, a zatim i Jane, koja leži na joga prostirci, pokazujući vježbu za čvrste noge i guzu.

- Znate šta? Previše treninga se trenutno održava na televiziji i računarima. Ono što zaista želim je da vježbate sa mnom za planetu. Bilo da ste na kauču ili prostirci za jogu, pridružite mi se jer nas budućnost treba. Ja vas trebam - govori poznata glumica u videu.

 

Video nas je podsjetio na kultne videozapise koje je Jane snimila 80-ih godina prošlog stoljeća.

Inače, Fonda je prvi put nominirana za Oscara 1968. godine za ulogu u filmu”I konje ubijaju, zar ne”, a prvi "zlatni kipić" za glumu dobila je tri godine kasnije za film “Klute” u kojem je igrala prostitutku.

Drugi primjerak ove toliko željene statue u Hollywoodu osvojila je 1978. godine za film “Coming home”.

Privatno, kaže, voljela bi da je neke stvari mogla skriti od medija, no nikada se nije bojala javno govoriti o svojim odlukama. Tako je otkrila i zašto je od svega što je mogla odabrati, izabrala da više neće izlaziti sa muškarcima.

- Više ne idem na spojeve, a išla sam sve do prije nekoliko godina. Tek sam u 70-im godinama života spoznala činjenicu da trebamo težiti ljubaznosti - priznaje Fonda koja je u januaru 2017. godine prekinula osmogodišnju vezu sa muzičkim producentom Richardom Perryjem.

 

Također, za razliku od drugih slavnih osoba, Fonda se nije stidila priznati kako je išla “pod nož” da bi izgledala bolje.

- Sretna sam što živim u vremenu kad mogu iskoristiti prednosti moderne medicine. Kad nešto krene po zlu, mogu samo otići po nove dijelove - izjavila je glumica koja je, između ostalog, ugradila i oba umjetna kuka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.