open-navfaktor-logo
search
Radost u porodici
Godinu nakon što su mu teroristi ubili troje djece: Danski milijarder dobio blizanke
Danski milijarder Anders Holch Povlsen (47) i njegova supruga Anne, u maju prošle godine suočili su se s velikom porodičnom tragedijom.
14.03.2020. u 08:34
get url
text

Njihovo troje djece Alma, Agnes i Alfred poginulo je u uskršnjem terorističkom napadu na Šri Lanki. Samo je najstarija kći Astrid preživjela, a sad je u porodici stiglo i pojačanje. 

Nešto manje od godinu dana od bombaškog napada, 'Kralj Škotske', kako nazivaju Povlsena, i Anne postali su roditelji blizanki. 

- Anne i Anders Holch Povlsen postali su roditelji dvije zdrave djevojčice, nakon lake trudnoće i poroda bez komplikacija. Porodica je punog srca dočekala dva mala čuda. Jako su uzbuđeni što će upoznavati djevojčice i što su došle kao potvrda života - stoji u saopćenju njihove lične sekretarice Kristine Monster. 

Povlsen je vlasnik modnog lanca Bestseller, a i najveći je zemljoposjednik u Škotskoj. Također, najveći je dioničar Asosa, online trgovine za  odjeću i kozmetiku. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 5,8 milijardi dolara. Svoje bogatstvo naslijedio je od roditelja, a u Škotsku je odlučio ulagati jer se još kao dijete zaljubio u tu zemlju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.