open-navfaktor-logo
search
Izviđači u akciji
Godišnjica Dejtona: Zenica dobila mirovni park Jedan svijet
U saradnji sa Ambasadom SAD-a i Gradskom upravom Zenica, odlučili smo se da u susret 25. godišnjici zvaničnog potpisivanja mirovnog sporazuma u Dejtonu posadimo 25 stabala i obogatimo dio popularne zeničke šetnice kraj Babine rijeke sadnicama lipe, srebrne smrče, katalke, jasena i platana.
12.12.2020. u 19:35
get url
text
Zenica

Veliko nam je zadovoljstvo u ime Saveza izviđača Grada Zenica podijeliti sa vama informaciju da je 152 naša člana podijeljenih u više manjih grupa i u različitim terminima zbog poštivanja mjera COVID 19, danas zasadilo dvadeset i pet sadnica u zeničkom naselju Babina Rijeka uz šetnicu i formiralo mirovni park Jedan svijet.    

Našim aktivnostima su se priključili i najmlađi članovi Ragbi kluba Čelik. U ovoj akciji su učestvovali i izviđača Odreda "Dr. Mladen Stojanović" iz Prijedora koji su danas uradili pošumljavanje na atraktivnim izletničkim lokacijama grada Prijedora,  na kojima nas također očekuje mnoštvo zajedničkih aktivnosti, navodi se u saopćenju Saveza izviđača Zenice.

Na kraju ovako prelijepog dana očekuje nas KZP Quarantine Show Jedan svijet, tokom kojeg će se osim izviđača iz Zenice predstaviti izviđači iz Prijedora, Sarajeva, Visokog i Osijeka, a koji možete pratiti na zvaničnim stranicama Saveza izviđača grada Zenica na platformama fb, instagram i youtube .

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.