open-navfaktor-logo
search
Počast šehidima
Godišnjica odbrane Stojčevca: "Ne zaboraviti one koji su ubijeni jer su željeli odbraniti porodice i državu"
U organizaciji Udruženja 2. motorizovani bataljon i Četvrte viteške motorizovane brigade obilježena je 29. godišnjica odbrane Stojčevca.
15.05.2021. u 20:02
get url
text

Na spomen-obilježju Stojćevac, učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća, delegacija Općine Ilidža predvođena načelnikom Nerminom Muzurom odala je počast svim šehidima i poginulim borcima.

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe, počast su odale i brojne delegacije boračkih udruženja, političkih stranaka kao i porodice poginulih. Prvi komandant ovog bataljona Rifet Hodžić evocirao je uspomene na 15. maj 1992., kada su borci stali u odbranu Stojčevca nakon povlačenja snaga UN-a.

Načelnik Muzur u emotivnom obraćanju istakao je da se uvijek treba sjećati i nikad ne zaboraviti one koji su se borili i koji su ubijeni, samo jer su željeli da odbrane svoje porodice i državu, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Ovaj značajan datum je ujedno i godišnjica formiranja 2. motorizovanog bataljona Četvrte viteške motorizovane brigade i Dan mjesne zajednice Hrasnica II.

Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća odata je počast i šehidima i poginulim brocima na spomen obilježju ispred Doma kulture u Hrasnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.