open-navfaktor-logo
search
Manjak minuta
Gojak nije uspio aktivirati otkupnu klauzulu, kakva je sudbina bh. reprezentativca?
Torino odigrao je sezonu za zaborav u Serie A, a ni fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak ne može biti zadovoljan učinkom u netom okončanom prvenstvu Italije.
26.05.2021. u 09:33
get url
text

Bh. veznjak će se po svemu sudeći vratiti u zagrebački Dinamo jer nije ispunio klauzulu iz ugovora o posudbi, prema kojoj je Torino trebao automatski otkupiti Gojakov ugovor ukoliko odigra deset utakmica u sezoni po najmanje 45 minuta.

Gojak je u dresu Torina upisao 17 nastupa, te postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju, no to nije bilo dovoljno za aktiviranje klauzule.

Ipak, uprkos činjenici što Gojak nije ispunio uvjet kojim bi aktivirao klauzulu, Torino i dalje zadržava pravo da ga otkupi od Dinama, naravno ukoliko to bude želio.

Gojak u finišu sezone nije igrao i zbog problema s leđima, mada ga ni trener Davide Nicola, koji će napustiti klub, nije previše forsirao.

S obzirom da Nicola odlazi, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Bikovi, a konačan odgovor očekuje se početkom juna kada bi Torino trebao dobiti novog trenera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.