open-navfaktor-logo
search
Bogate nagrade
Gojak odveo Dinamo u grupnu fazu Lige prvaka, u eliti i Crvena zvezda
Dinamo, kao i ostali klubovi koji su izborili grupnu fazu elitnog takmičenja, od UEFA-e će dobiti 15,25 miliona eura
27.08.2019. u 22:57
get url
text

Fudbaleri Dinama i Crvene zvezde igrat će u grupnoj fazi Lige prvaka.

Dinamo je nakon pobjede na Maksimiru 2:0, remizirao sa Rosenbrogom u Norveškoj rezultatom 1:1.

Domaćin je stekao prednost u 11. minuti golom Akintole, a konačnih 1:1 postavio je bh. reprezentativac Amer Gojak u 71. minuti. Bh. veznjak je na teren ušao pet minuta ranije umjesto Izeta Hajrovića.

Dinamo, kao i ostali klubovi koji su izborili grupnu fazu elitnog takmičenja, od UEFA-e će dobiti 15,25 miliona eura. Ovo ne ukljujučuje TV prava, kao ni rezultate u grupnoj fazi, tako da nagrada može dodatno rasti.

Crvena zvezda je u Beogradu remizirala protiv Young Boysa 1:1. Podsjetimo, prvi meč u Švicarskoj završen je remijem 2:2.

Povela je Crvena zvezda preko Vukanovića u 59. minuti, a nadu Švicarcima da mogu dalje vratio je Ben autogolom u 82. minuti. Ipak, Young Boysi nisu imali snage da preokretnu rezultat na Marakani.

Plasman među 32 najbolje ekipe Starog kontinetna izborio je Olympiacos. Grci su u dva meča nadigrali Krasnodar. Prvi duel završen je rezultatom 4:0, a Olympiacos je večeras slavio sa 2:1.

Ovih 29 ekipa igrat će grupnu fazu Lige prvaka:

Liverpool, Tottenham, Manchester City, Chelsea (Engleska), Barcelona, Atletico, Real Madrid, Valencia (Španija), Juventus, Napoli, Atalanta, Inter (Italija), Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Bayer Leverkusen (Njemačka), PSG, Lille, Lyon (Francuska), Zenit St. Peterburg, Lokomotiv Moskva (Rusija), Benfica (Portugal), Šahtar Doneck (Ukrajina), Genk (Belgija), Galatasaray (Turska), Red Bull Salzburg (Austrija), Olympiacos (Grčka), Crvena zvezda (Srbija), Dinamo (Hrvatska)

Tri upražnjena mjesta će biti popunjena nakon sutrašnjih utakmica play-offa.

Žrijeb grupne faze bit će održan u četvrtak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.