open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Dinama
Gojak otkrio kako je "skautirao" Prosinečkog
Mladi veznjak je ove sezone izuzetno važan igrač u koncepciji trenera zagrebačkog Dinama Nenada Bjelice
04.11.2018. u 13:00
get url
text

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki na spisak fudbaera za mečeve sa Austrijom i Španijom pozvao je i mladig veznjaka zagrebačkog Dinama Amera Gojaska.

Dinamo danas u 13. kolu 1. HNL gostuje kod Osijeka, a Modri su favorit i u ovom meču. Prema kladionici MOZZART kvota na pobjedu Osijeka iznosi 3.90, na remi je 3.35, dok se pobjeda Dinama nudi kvota 1.90.

MOZZART je ponudio još niz drugih opklada za ovaj meč, a izdvaja se opcija Oba tima daju gol (GG) sa kvotom 1.90. Pogledajte kompletnu ponudu za ovaj susret.

Gojak je ove sezone izuzetno važan igrač u koncepciji Nenada Bjelice, a u intervjuu za Jutarnji list veznjak Modrih priznao da je igranje za reprezentaciju san svakog dječaka.

– Igrati za reprezentaciju je san svakog dječaka koji igra fudbal. Jako mi je drago zbog te poziva, to znači da selektor prati igre Dinama, moje igre... Sretan sam što sam dobio poziv, dat ću sve od sebe kako bih ga opravdao – kazao je Gojak, te dodao:

- Lagao bih kad bih rekao da nisam! Igram dobro u Dinamu, igram u najboljem klubu regije. Imamo top rezultate, zato sam očekivao pozivnicu. Konačno, završio sam s U-21 reprezentacijom.

Gojak ima izuzetno mišljenje o selektoru Zmajeva, koji je takođe nosio modri dres u vrijeme kada se Dinamo zvao Croatia.

- O Robertu Prosinečkom sam kao o igraču čuo puno lijepih stvari. Pričali su mi da je bio jedan od najboljih na svijetu u svoje vrijeme, pa sam išao na YouTube gledati i ostao impresioniran. Kao trener ima uspjehe gdje god je bio, to dovoljno govori samo za sebe. I ovaj početak s reprezentacijom BiH sugeriše da je Prosinečki pravi čovjek na pravom mjestu. Veselim se našem zajedničkom radu - naglasio je Gojak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.