open-navfaktor-logo
search
Fascinantno
Goji bobice još zovu i crvenim dijamantima zbog ljekovitosti
Goji bobice sadrže 19 amino kiselina, 21 mineral u tragovima, uključujući i antikancerogeni germanij. Zatim, više proteina nego cjelovito zrno pšenice, ali i C vitamina više od naranče
08.11.2018. u 22:19
get url
text

Goji bobice stižu s Himalaja gdje za njih već znaju stoljećima te ih koriste i kao sastojak ne samo u mnogim receptima, već i u medicini zbog njihovih izvrsnih svojstava. Malena goji bobica je jedna od najmoćnijih biljaka u svijetu.

Goji bobice ljudi još nazivaju crveni dijamanti ili sretne bobice, zato što se oni koji ih redovno konzumiraju osjećaju sretno i dobrog su raspoloženja. One daju snagu tijelu, izdržljivost, vitalnost i utječu na dug i zdrav život. Dnevno ih je potrebno konzumirati 10 do 30 grama da bi se postigao učinak.

Goji bobice sadrže 19 amino kiselina, 21 mineral u tragovima, uključujući i antikancerogeni germanij. Zatim, više proteina nego cjelovito zrno pšenice. Ove bobice sadrže više C vitamina od naranče, kompleks B vitamina neophodnih za pretvaranje hrane u energiju.

Australski su stručnjaci ustanovili kako sok koji sadrži samo pet posto goji bobica smanjuje upalne edeme kod reakcije na opekline zbog pretjeranog izlaganja suncu te tako štite od razvijanja raka kože.

Istraživanja su pokazala i da goji bobice imaju potencijal popraviti oštećenje mrežnice. Kad je riječ o imunitetu, potrebno je istaknuti da goji bobice sadrže polisaharid koji ima svojstva poboljšanja imuniteta baš poput ehinaceje i nekih gljiva zbog slične hemijske strukture. Ti polisaharidi opskrbljuju imunološke stanice ljudskog tijela s posebnim oblikom šećera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.