open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Golijada u Kolnu okončana bez pobjednika, prvi kiks Hadžibegića
Najzanimljiviji susret četvrtog kola Lige nacija koji se igrao večeras u Kolnu između Njemačke i Švicarske okončan je bez pobjednika, ali uz čak šest pogodaka.
13.10.2020. u 22:38
get url
text

Švicarska je na RheinEnergieStadionu u Kolnu do prednosti stigla poslije svega pet minuta igre.

Mario Gavranović odlično se snašao i glavom matirao Manuela Neuera. Asistirao mu je Remo Freuler koji je loptu izbačenu poslije kornera vratio u skoro u peterac njemačke selekcije.

Mogla je selekcija Vladimira Petkovića povesti i samo nekoliko trenutaka ranije, no Neuer je udarac Xherdana Shaqirija skrenuo u korner.

Zaprijetio je Gavranović i u 16. minuti, ali je njegov šut izblokirala odbrana Njemačke.

Domaća reprezentacija uzvratila je deset minuta kasnije. Snažno je šutirao Timo Werner, no Yann Sommer brani.

U istoj minuti stigla je kazna. Freuler je odlično iskoristio sjajno dodavanje Harisa Seferovića te lijepim lob udarcem matirao jednog od najboljih golmana na svijetu.

Samo dvije minute nakon drugog gola Švicarske Werner je smanjio na 1:2 posije lijepe soloakcije.

Sommer je u 34. minuti odlično "skinuo" udarac Robina Sosensa, dok je četiri minute prije kraja prvog dijela Toni Kroos, koji je večeras igrao svoj 100. meč za Elf, iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Odličnu fudbalsku partiju gledali smo i u nastavku susreta. Njemačka je golom Kaija Havertza izjednačila na 2:2 u 55. minuti utakmice, a samo dvije minute poslije Gavranović je drugim golom večeras vradio prednost selekciji bh. stručnjaka.

Ni ovoga puta prednost jednog tima nije dugo trajala Serge Gnabry je u 60. minuti meč vratio u egal poslije asistencije Wernera.

Posljednja trećina utakmice u Kolnu nije bila efikasna kao prethodne dvije, pa su se obje selekcije morale zadovoljiti podjelom bodova.

U drugom susretu najjače divizije Lige nacija, Ukrajina je s 1:0 nadigrala Španiju. Jedini gol na meču postigao je Viktor Tsygankov u 76. minuti.

Selekcija Crne Gore, koju s klupe predvodi bh. stručnjak Faruk Hadžibegić, porazom od Luksemburga na domaćem terenu (1:2) pokvarila je maksimalan bodovni učinak koji je imala do večeras.

Liga nacija:
Njemačka - Švicarska 3:3
Ukrajina - Španija 1:0
Azerbejdžan - Kipar 0:0
Crna Gora - Luksemburg 1:2
Latvija - Malta 0:1
Farski Otoci - Andora 2:0
Lihtenštajn - San Marino 0:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.