open-navfaktor-logo
search
Nove informacije
Golman Sivaspora van životne opasnosti nakon žestokog sudara s igračem Bešiktaša
Ukazana mu je adekvatna pomoć i trenutno je njegovo zdravstveno stanje veoma dobro i nema razloga za brigu, saopćili su iz kluba
18.08.2019. u 13:53
get url
text

Golman turskog kluba Sivaspora Mamadou Samassa van je životne opasnosti i u bolnici se oporavlja od povrede koju je zadobio tokom sinoćnjeg meča protiv Bešiktaša, javlja Anadolu Agency (AA).

Sivaspor je s visokih 3:0 sinoć deklasirao istanbulskog rivala Bešiktaša, a slast velike pobjede na otvaranju nove sezone Superlige pokvarila je teška povreda golmana Samassa.

Pred kraj prvog povluvremena Samassa se pri istrčavanju na loptu sudario s Bešiktaševim fudbalerom Tylerom Boydom i zadobio udarac u glavu i grudi. Samassa je od siline udarca ostao i bez svijesti te je odvezen u bolnicu.

Ljekar kluba iz Sivasa Burak Ayyildiz saopćio je da je zdravstveno stanje Samassa stabilno i da je zadržan u bolnici radi daljih pretraga i liječenja.

- Golman Samassa je nakon udarca imao probleme sa sviješću i vidom te je zbrinut u bolnicu. Ukazana mu je adekvatna pomoć i trenutno je njegovo zdravstveno stanje veoma dobro i nema razloga za brigu. Noć je proveo u bolnici i danas će biti podvrgnut dodatnim pretragama - saopćio je Ayyildiz.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.