open-navfaktor-logo
search
Pao Juventus
Golom i asistencijom Džeko ostavio Romu u utrci za Ligu prvaka
Roma je na krilima Edina Džeke večeras upisala izuzetno važnu pobjedu koja ju je ostavila u igri za plasman u Ligu prvaka
12.05.2019. u 22:24
get url
text

Derbi 36. kola Serie A između Rome i Juventusa pripao je domaćem sastavu rezultatom 2:0, pa je tako klub našeg Edina Džeku u duelu protiv Pjanićevog Juventusa zabilježio važnu pobjedu u borbi za plasman u Ligu prvaka.

U meču na Olimpicu, koji je uživo pratio i selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki, golova nije bilo sve do 79. minute kada je za 1:0 pogodio Alessandro Florenzija, poslije sedme ovosezonske asistencije kapitena Zmajeva. 

Šansi je bilo i ranije. Tresle su se stavive, zatresla se čak i mreža, no pogodak Juventusa je poništen poslije intervencije VAR-a.

Četiri minute nakon vodećeg gola Vučice Džeko je bio u dobroj prilici, ali je lopta poslije njegovog udarca otišla pored desne stative Juventusovog gola. Ovaj promašaj Džeko je "naplatio" u drugoj minuti sudijske nadoknade kada je odličnu kontru Rome pretvorio u konačnih 2:0. Asistirao mu je Cengiz Under.

Miralem Pjanić je igrao do 71. minute, kada ga je zamijenio Betancur, a izlaskom bh. reprezentativca osjetio se blagi pad u kreativnom dijelu igre novih-starih prvaka Italije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.