open-navfaktor-logo
search
Pripreme u punom jeku
Goran Granić, trener Posušja: Ne obraćamo pažnju na druge
Pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi BiH i Kupu BiH u punom su jeku, a ekipa Posušja se priprema za nove izazove. Trener Goran Granić je u izjavi za Fenu komentirao tok priprema i govorio o očekivanjima za nastavak sezone.
22.01.2023. u 14:50
get url
text

- Pripreme protječu prema planu, jedino je ova prijateljska utakmica protiv Igmana odgođena i najvjerovatnije će biti odigrana u utorak, ako nam to dopuste vremenski uvjeti. S tokom priprema i treninzima mogu biti zadovoljan. Došlo nam je nekoliko novih igrača, a vratio se i Frane Maglica. Priključili smo nekoliko juniora koji će kroz pripreme imati priliku da se pokažu. Svi igrači su angažirani i žele se pokazati u dobrom svjetlu i na taj način se izboriti za mjesto u timu - rekao je Granić.

Naglasio je i kako su zimske pripreme teške zbog vremenskih uvjeta koji su dodatni izazov za ekipu.

-  Treninzi u zimskim uvjetima su zahtjevniji nego u ljetnim pripremama zbog toga što ne možemo koristiti glavni teren, a treninzi na umjetnom terenu imaju na neki način drugačiji utjecaj na igrače, na njihove mišiće i kosti. Posljedica dugog treniranja na umjetnom terenu je veći umor i već se mogu pojaviti određene upale. Međutim, uvjeti su takvi kakvi jesu i svi se snalaze kako mogu. To nam je dobra prilika da vježbamo mentalnu snagu koja se potiče kod igrača i da angažman igrača bude maksimalan u svakom trenutku i u svim mogućim uvjetima. Bez obzira na vremenske uvjete, kišu, snijeg ili buru pokušavamo držati fokus na fudbalu i raditi trening najbolje što možemo - naglasio je.

Granić se osvrnuo na igrački kadar i probleme koje igrači imaju s povredama.

Rekao je da čekaju povratak Pavkovića kojem se situacija s ozljedom pogoršala nekoliko kola pred kraj prvog dijela sezone te da u punom pogonu nije ni novi igrač Vinko Rozić koji je imao ozljedu pred sami dolazak u Posušje.  

Istaknuo je da će prvenstvo biti neizvjesno u nastavku sezone i da se bez maksimalnog angažmana ne može očekivati dobar rezultat.

-  Kada je riječ o nastavku sezone, mislim da će prvenstvo biti jako neizvjesno. U svakoj utakmici se mora pokazati maksimalna ozbiljnost kako bi se došlo do rezultata. Niko ne može unaprijed upisati pobjedu i nijedna ekipa ne ulazi u utakmicu kao potpuni autsajder bez ikakvih prilika za pobjedu. Svjedoci smo brojnih nepredvidljivih rezultata. U mnogim utakmicama u kojima nismo imali ulogu favorita uspjeli smo doći do bodova i odigrati kvalitetno. Također, pokazali smo dobru igru i na utakmicama koje smo izgubili. U nastavku sezone ćemo nastojati fokusirati se na prvu sljedeću utakmicu i dati svoj maksimum jer u svakoj možemo postići dobar rezultat - rekao je Granić.

Osvrnuo se i na konkurente u ligi i naglasio da je ključno fokusirati se na svoj rad i način kako unaprijediti igru svoje ekipe.

-  Što se tiče praćenja naših protivnika, moram priznati da ne obraćam previše pažnje na taj segment, jer je najvažnije gledati svoju ekipu. Kada god previše pratite druge, ako se pojačavaju, onda se može uvući neopravdan strah ili zabrinutost, jer bi zbog toga moglo biti teško, ili ako se ne pojačavaju, onda možemo pomisliti da će biti lakše igrati s tom ekipom. Obje ove varijante nisu od pomoći. Ne smatram da je ovo što smo do sada napravili i ovo sedmo mjesto da je bilo plod igre s lošijim timovima, nego da je to plod naše dobre organiziranosti, zajedništva i truda svakog igrača - istaknuo je trener Posušja.

Granić se dotaknuo konačnog cilja i željenog plasmana na kraju sezone, naglasivši kako su u svim utakmicama išli na pobjedu i igrali napadački.

- Nikada se nismo povukli i prepustili dominaciju protivniku, već smo kroz posjed pokušali nametnuti naš način igre za koji smo procijenili da nam može donijeti dobar rezultat. U Kupu smo igrali s najjačim mogućim sastavom i time smo pokazali da se u svakoj utakmici želimo nametnuti i odnijeti pobjedu, bez obzira na to igramo li na svom terenu ili u gostima, protiv jače ili slabije ekipe. U svaku utakmicu ulazimo s namjerom da pobijedimo, a gdje će nas taj način dovesti teško je prognozirati. Mnogo stvari utječe na konačan ishod susreta, ali mi ćemo uvijek dati svoj maksimum i na kraju vidjeti koji će biti konačan ishod sezone - zaključio je Goran Granić, šef stručnog štabaa HŠK Posušje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.