open-navfaktor-logo
search
Pomozi.ba i Željo
Gospodin u humanoj misiji: Fudbalska utakmica 100vs11 u nedjelju na Grbavici
Povodom obilježavanja 100 godina FK Željezničar, u nedjelju će na stadionu Grbavica u Sarajevu biti odigrana humanitarna fudbalska utakmica "100vs11".
08.10.2021. u 12:55
get url
text

Bit će to utakmica između 100 dječaka iz sarajevskih škola fudbala i 11 prvotimaca FK Željezničara, javlja Anadolu Agency (AA).

Prihod od ulaznica, kao i prihod od sponzora događaja bit će uplaćen u Pomozi.ba, fond za liječenja građana i građanki Bosne i Hercegovine u zemlji ili u inostranstvu.

Humanitarni događaj simbolično je nazvan "Gospodin u humanoj misiji", s obzirom na to da se organizuje u povodu 100 godina sarajevskog kluba.

Predsjednik FK Željezničar Nazif Hasanbegović kazao je na konferenciji za novinare kako je ovo jedna vrlo značajna akcija koju je pokrenulo Udruženje Pomozi.ba, na čemu im je zahvalio.

Rekao je kako su ispred FK Željezničar sa velikim zadovoljstvom i bez ikakve dvojbe i razmišljanja odlučili pomoći u realizaciji ove akcije.

- Vrlo smo senzibilni kada je riječ o svemu što radi ovo Udruženje, a svemu tome svjedočimo već dugo godina - rekao je Hasanbegović, iskoristivši priliku da pozove sve navijače da se odazovu u što većem broju kako bi ova akcija bila uspješna.

Elvir Karalić, ispred Udruženja Pomozi.ba, kazao je kako je udruženje dosad organizovalo stotine humanitarnih akcija, ali kako je ovo jedna od najvećih.

- Očekujemo veliki odziv ljudi koji će podržati jednu ovakvu lijepu priču. Zahvaljujem se FK Željezničar koji je prihvatio našu ideju i incijativu - rekao je Karalić, napominjući kako je ovo prvi veliki projekat njihovog kolege Jasmina Ligate.

{$galerijaFotografija}

Karalić je napomenuo kako će prikupljenja sredstva od revijalne utakmice biti korištena za liječenje oboljelih bh. građana, podijelio je podatak da je samo od početka ove godine za te potrebe donirano oko 2,5 miliona KM.

- Iako to djeluje kao veliki novac, nažalost on nije dovoljan za ono što je potreba naših građana za liječenja u državi i inostranstvu. Uistinu se nadam da će ovo biti samo početak i jedna u nizu velikih priča koje će Pomozi.ba i FK Željezničar zajedno napraviti - kazao je Karalić.

Dodao je kako se nada da će na ovaj način potaknuti i druge da krenu u neke slične priče, a sve samo s jednim ciljem, pomoći onima kojima je narušeno zdravlje i koji imaju potrebu da se obrate drugima za pomoć.

Prodaja ulaznica za humanitarni spektakl na Grbavici "Gospodin u humanoj misiji" ranije je počela u Shopu FK Željezničar, gdje se karte danas mogu kupiti do 17 sati, u subotu od 9:30 do 14:30 sati, a u nedjelju od 15 sati. U prostorijama Udruženja Pomozi.ba na Čengić Vili od 9 do 17 sati.

Cijena ulaznica je 5 KM, a kupovina je i dalje moguća na web portalu www.kupikartu.ba.

Press Željezničar i Pomozi.ba 08.10.2021
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.