open-navfaktor-logo
search
Potpisan ugovor
Grad Sarajevo daje podršku djeci sa poteškoćama u razvoju
Naša je obaveza i pravo da im budemo podrška, ne samo na ovaj način, nego i u borbi za sistemsko rješavanje njihovih potreba, kazao je Skaka
21.01.2020. u 15:32
get url
text

Grad Sarajevo će i ove godine podržati rad Udruženja Colibri za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju. Tim povodom jutros je potpisan ugovor sa Aidom Hrnjić, predsjednicom ovog udruženja.

- Naša je obaveza i pravo da im budemo podrška, ne samo na ovaj način, nego i u borbi za sistemsko rješavanje njihovih potreba. Grad Sarajevo sa Udruženjem ima veoma uspješno saradnju već duže vrijeme. Čestitam Udruženju Colibri na svemu što su do sada uradili - kazao je Skaka.

Hrnjić se zahvalila Gradskoj upravi Sarajeva.

- Izuzetno cijenimo njihov senzibilitet i nastojanja da načine promjenu u teškoj svakodnevnici djece sa poteškoćama. Svojim djelima i nastojanjima su upisani u listu naših drugara i u nama imaju uvijek prijatelje za sve konstruktivne projekte i ideje. Uvijek nam ovaj iznos pomogne i ove godine će biti dio finansiranja za naše edukativne radionice. Nadasve ljudski, pa onda profesionalni odnos gradonačelnika i njegovog tima spram naše djece kroz proteklo vrijeme i saradnju su svjetionik našeg drustva - navela je Hrnjić.

Sastanku je prisustvovala direktorica AMUS-a Lejla Trnčić i tom prilikom prezentirala projekt "Naša djeca" a koji bi okupio veliki broj učesnika svih uzrasta iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.