Grad Sarajevo uposlio članove šehidskih porodica

objavljeno: 21.05.2018. u 14:34

Adisa Bogunić, diplomirana pravnica i kćerka heroja Emira Bogunića Čarlija, i diplomirani kriminalist Nerin Šišić, oboje članovi šehidskih porodica, radit će narednu godinu u Gradskoj upravi Grada Sarajeva, a nakon što su danas u Vijećnici potpisali ugovor sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom.  

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i ministar za boračka pitanja Federacije BiH Salko Bukvarević, te Almin Škrijelj, predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca. Riječ je o realizaciji inicijative o zbrinjavanju nezaposlenih članova šehidskih porodica i porodica poginulih boraca u FBiH.

Gradonačelnik Skaka je, tim povodom, istaknuo kako će Grad Sarajevo uvijek biti partner i podrška u inicijativama koje pružaju šansu mladim ljudima da se dokažu uz uvažavanje posebnih i zaslužnih kategorija.

- Bogunić i Šešić su dobili mogućnost za stručno osposobljavanje u Gradskoj upravi i ja im na tome čestitam. Uvjeren sam da će oni iskoristiti priliku i opravdati šansu koja im je ukazana i uklopiti se u energični tim Grada Sarajeva - rekao je gradonačelnik.

Ministar Bukvarević je, izražavajući zahvalnost zbog učešća Grada Sarajeva u ovom projektu, poručio kako je zapošljavanje članova šehidskih porodica i porodica poginulih boraca prioritet u njihovom djelovanju.

On je istaknuo da je značajno smanjen broj nezaposlenih osoba iz te kategorije, naglašavajući da će projekt biti nastavljen, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.