open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Građani će se okupiti u nedjelju u 18 sati na mjestu nesreće povodom pogibije mlade doktorice
Neformalna grupa studentica psihologije Filozofskog fakulteta u Sarajevu za sutra u 18 sati organizira skup povodom saobraćajne nesreće u kojoj je sinoć život izgubila mlada doktorica Azra Spahić kada ju je, na pješačkom prijelazu, automobilom udario Armin Berberović, povrijedivši pri tome još dvije pješakinje.
27.05.2023. u 18:44
get url
text
Najava protesta

VEZANI TEKST - Osim što je bio pijan, vozač koji je "mercedesom" ubio mladu doktoricu nije imao položen vozački ispit

Skup će početi u 18 sati na Marijin Dvoru, u ulici Maršala Tita, na mjestu nesreće.

- Pozivamo vas na mirni skup odavanja počasti mladoj doktorici Azri Spahić, koja je ubijena u saobraćajnoj nesreći u petak, u ulici Maršala Tita.

Nažalost, ovakve skupove smo organizovale prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoč. I danas ponavljamo isto što smo tada poručivale – ulice Sarajeva nisu sigurne, postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života – za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju.

Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada.
Položite cvijet i u mislima budite uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorice i povrijeđenih pješakinja.

Skup će se održati u 18:00h u nedjelju, 28.05., na Marijin-Dvoru, u ulici Maršala Tita, na mjestu saobraćajne nesreće - naveli su na svojoj Facebook stranici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.