open-navfaktor-logo
search
SDA Cazin
Građani ne žele da se njihove sudbine kroje po kafanama
U Ćoralićima je još jednom naglašena važnost glasanja za kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića
26.09.2018. u 23:18
get url
text

Stranka demokratske akcije održala je večeras u Ćoralićima u Cazinu još jedno predstavljanje svojih kandidata za sve nivoe vlasti, te programske platforme za naredne četiri godine.

U fokusu nerednog mandata naći će se ekonomski rast, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

-Temelje smo postavili u protekle dvije godine. Vlada USK je nakon veoma turbulentnog perioda donijela našem kantonu političku i ekonomski stabilnost. Nismo se bavili populizomom, zato ćemo iza sebe ostaviti stabilne finansije, stabilan budžet i nijednog novog kreditnog zaduženja - istakao je premijer USK i kandidat za Parlament Federacije BiH, Husein Rošić.

Predsjednik Gradskog odbora SDA Cazin i nosilac liste za Skupštinu USK Almin Handanagić je dodao da je SDA uradila ogroman posao i to uprkos gotovo svakodnevnim opstrukcijama.

-Ne mogu se pobrojati svi pokušaji rušenja ove Vlade. Opozicija je protekle četiri godine provela u par kafana u Bihaću, pokušavajući da na bilo koji način sruši vladu i preuzme vlast. Danas se čude da Krajinu napuštaju mladi. Pa, odlaze jer vide kako na kantonu svaki politički mešetar može izvesti puč i uz ručak raspodjeliti budžetski novac. Građani ne žele da im ovakvi ljudi kroje sudbine i upravo će zato, uvjeren sam, još jednom dati svoj glas SDA - rekao je Handanagić.

U Ćoralićima je još jednom naglašena važnost glasanja za kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića. Iskusni, sposobni i odgovorni političari poput Džaferovića su jedini garant napretka naše zemlje na putu ka Evropskoj uniji i NATO-u, zaključeno je, saopćili su iz SDA Cazin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.