open-navfaktor-logo
search
"Dolje Pfizer vlada"
Građani Sarajeva s bijelim trakama protestirali ispred Vlade, najavili krivične prijave protiv Forte, Vranića i Kriznog štaba
Grupa od pedesetak građana Sarajeva jutros je predala otvoreno pismo kantonalnom premijeru Edinu Forti, ministru zdravstva Harisu Vraniću i Kriznom štabu KS zbog najave restriktivnih mjera prema nevakcinisanim građanima.
23.08.2021. u 13:11
get url
text

Sa simboličnim bijelim trakama oko ruke najavili su podnošenje krivičnih prijava zbog, kako su naveli, kršenja ljudskih prava i svih zakona, uključujući i Krivični zakon FBiH, a nakon nakon neutemeljenih prijetnji "restrikcijama" i "nemanja sentimenta prema nevakcinisanima".

{$galerijaFotografija}

Kako su istaknuli, trže hitnu ostavku svih nadlžnih u KS i javno izvinjenje građanima.

Okupljeni su nosili transparente sa natpisima "Ostavka Pfizer vlade", "Tražimo da se poštuju zakoni", "Ne u 4 zida", "Djecu vam ne damo"…

- Ispostavilo se da je premijer Forto opet slagao građane kada je prošle sedmice rekao da danas zasjeda Krizni štab, jer je Forto na odmoru, a ni Vranić nije na poslu. A mi ćemo nastaviti da plaćamo njihov nerad i zamajavanje? - istaknula je jedna od organizatorica Merima Spahić.

protest ispred vlade ks, 23.08. 2021.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.