open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Građani Starog Grada policiju mogu kontaktirati putem Vibera
Kako je potvrdio načelnik Prve PU Safet Šabović, na terenu se već vide rezultati
07.05.2019. u 11:20
get url
text

U cilju poboljšanja komunikacije građana općine Stari Grad i pripadnika Prve policijske uprave Stari Grad, od danas je u funkciji Viber broj na koji građani policiji mogu slati poruke.

Rezultat je to dogovora postignutog na sastanku građana ove općine sa općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, načelnikom Prve PU Safetom Šabovićem, komandirom Bensarom Efendićem i načelnikom Krim odjeljenja Mirsadom Hodžićem, prošlog mjeseca.

Kako se navodi u saopćenju iz Općine Stari Grad, razgovarajući o sigurnosnoj situaciji u užoj starogradskoj jezgri, a nakon što su zanatlije, ugostitelji, vlasnici dućana i zakupci poslovnih prostora na Baščaršiji uputili zahtjev u kojem traže da se poboljša sigurnost na Baščaršiji jer se susreću sa ozbiljnim problemima zbog situacije sa migrantima, predložena su dva rješenja i oba su realizirana. 

- Na sastanku smo dogovorili da Prva PU ubuduće, pored dežurnog broja 122, informacije, prijave i fotografije građana prima i putem Vibera, a Općina je osigurala sve što je potrebno za realizaciju ove ideje - kazao je Hadžibajrić.

Istakao je da će policija će po hitnom postupku vršiti procjenu i razmatranje pristiglih poruka, fotografija i prijava, te djelovati.

Kako je potvrdio načelnik Prve PU Safet Šabović, na terenu se već vide rezultati.

- Primijetili smo smanjenje broja krivičnih djela u užoj jezgri otkako je naše vozilo i patrola svakodnevno na Baščaršijskom trgu, a i informacije koje imamo od građana i privrednika to potvrđuju. Pokretanje komunikacije putem vibera još će više tome doprinijeti. Pozivam građane da dojavljuju putem poruka sve što može pomoći u poboljšanju sigurnosti i smanjenju broja krivičnih djela - kazao je Šabović, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Poruke Prvoj policijskoj upravi Stari Grad građani mogu slati putem Viber broja 060 30 44 329.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.