open-navfaktor-logo
search
Za potrebe klubova
Gradonačelnik Brčkog obećao izgradnju multifunkcionalne gradske dvorane
Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić je zajedno s dogradonačelnikom Antom Domićem i glavnim koordinatorom Željkom Antićem upriličio prijem za upravu i članove Ženskog odbojkaškog kluba Bimal-Jedinstvo Brčko u povodu osvajanja prvog mjesta na kraju jesenjeg dijela prvenstva BiH, njihovog učešća u Evropskoj ligi prvaka i CEV kupu, kao i drugih dosadašnjih ostvarenih rezultata.
27.12.2021. u 16:40
get url
text

Gradonačelnik Kadrić rekao je da gradske vlasti stoje čvrsto iza ovog kluba i njihovog uspjeha u smislu materijalne i finansijske podrške, saopćeno je iz Vlade Distrikta.

- Nedavno smo osigurali i prostor za potrebe kluba, te smo našli rješenje koje će otjerati određene probleme koje je ŽOK imao za učešće u Evropskoj ligi prvaka, uprkos što smo trenutno u prelaznom periodu primjene zakona koji se odnosi na finansiranje nevladinog sektora i sportskih klubova. Također smo ekskluzivno najavili da Vlada konačno kreće u proces izrade projektne dokumentacije za izgradnju multifunkcionalne gradske dvorane koja će se raditi za potrebe naših uspješnih klubova, među kojima je i ženski odbojkaški klub - naglasio je Kadrić.

- Sve što želimo od Vlade je podrška, a ŽOK će njihovo povjerenje sigurno opravdati svojim radom i rezultatima - izjavio je predsjednik Bimal-Jedinstva Esad Omerhodžić.

Kapiten ekipe Žana Dragutinović je naglasila da se radi o klubu koji je vrijedan pažnje i da prikazuju Brčko distrikt u najboljem svjetlu, kao pravi ambasadori grada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.