open-navfaktor-logo
search
U posjeti Albaniji
Gradonačelnik Tirane uručio Šefiku Džaferoviću Ključ grada
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, koji boravi u službenoj posjeti Albaniji, susreo se danas u Tirani s gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem.
06.10.2020. u 11:37
get url
text

Predsjedavajući Džaferović i gradonačelnik Veliaj razgovarali su o projektima koji se realiziraju jer su Tirana i Sarajevo pobratimski gradovi od 1996. godine što označava međugradsko partnerstvo između dva grada s ciljem kulturne i privredne razmjene.

- Cilj ove posjete je da se ojača saradnja između dvije zemlje jer imamo sve uvjete za najbolju saradnju, ali ona još nije na nivou kojem bi mogla biti. Vrijeme je da otvorimo novu stranicu i krenemo dalje na političkom, ekonomskom i kulturnom planu u bilateralnoj, regionalnoj i euroatlantskoj sferi. Nakon svih ovih sastanaka vjerujem da će se to i dogoditi - kazao je ovom prilikom Džaferović.

Veliaj je danas Džaferoviću svečano uručio Ključ grada Tirane.

Džaferović se danas susreo u Tirani i s predsjednikom Parlamenta Republike Albanije Gramozom Ruçijem.

Džaferović s predsjednikom Parlamenta Republike Albanije Gramozom Ruçijem

Razgovarano je o parlamentarnoj saradnji i susretima na parlamentarnom nivou. Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj političkoj situaciji u Albaniji.

Tim susretom završena je zvanična posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Albaniji.

Prvog dana posjete, u ponedjeljak, Džaferović se susreo s predsjednikom Albanije Ilirom Metom i premijerom Edijem Ramom, a obišao je i Bošnjake koji u velikom broju žive u mjestima Kodžas i Borak u okrugu Drač. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.