open-navfaktor-logo
search
Nastavak podrške
Granična policija BiH: Vlada SAD-a donirala opremu vrijednu 21.000 dolara
U dosadašnjem razdoblju Vlada SAD-a Graničnoj policiji BiH donirala je specijalističku opremu u vrijednosti više od 12 miliona maraka
25.07.2019. u 16:19
get url
text
Granična policija BiH: Uručena donacija

Ataše za sigurnost Ambasade SAD-a u BiH na čelu s Lawrencom Woodyjem donirao je u ime Vlade SAD-a Graničnoj policiji (GP) Bosne i Hercegovine sofisticiranu opremu najnovije generacije za utvrđivanje vjerodostojnosti dokumenata.

Vrijednost donirane opreme, koja će se koristiti na graničnim prijelazima, je 21.000 američkih dolara, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Na sastanku s direktorom GP-a BiH Zoranom Galićem i njegovim saradnicima održanom u četvrtak u glavnom uredu GP-a BiH u Sarajevu, razgovaralo se o aktivnostima ove policijske agencije na suzbijanju svih vrsta prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma, kao i o nastavku suradnje GP-a BiH i Ambasade SAD-a.

Američki ataše je ovom prilikom istaknuo spremnost Vlade SAD-a za nastavak podrške u razvoju GP-a BiH s ciljem operativnog jačanja bh. policijske agencije.

Ravnatelj Galić zahvalio je na doniranoj opremi, naglasivši kako će biti upotrijebljena u prave svrhe, a samim time i povećati učinkovitost rada Granične policije BiH.

U dosadašnjem razdoblju Vlada SAD-a Graničnoj policiji BiH donirala je specijalističku opremu u vrijednosti više od 12 miliona maraka te organizirala niz obuka za policijske službenike, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.