open-navfaktor-logo
search
Jasne instrukcije
Granični prijelaz Bosanski Brod: U karantin sinoć smještene 23 osobe
Komandant općinskog Štaba za vanredne situacije Bosanski Brod Ilija Jovičić objavio je na svom Facebook profilu, da su u šatorski karantin u ovom gradu u toku noći smještene 23 osobe koje su ušle u Bosnu i Hercegovinu. 
27.03.2020. u 08:42
get url
text

Jovičić je istakao da sva lica koja ulaze u Bosanski Brod na graničnom prijelazu poslije kontrole koju vrši sanitarni inspektor i uzimanja podataka, sprovodi policija do centralnog karantina u Zmaj Jovinoj ulici. 

Ljekar u centralnom karantinu, naveo je Jovičić, uzima bris od svakog lica, kontroliše temperaturu i dr. ,popunjavaju se obrasci i elektronski upućuju na potrebne adrese.

Nakon dobijanja nalaza, maksimalno 24 sata od ulaska u karantin o prisustvu koronavirusa u zavisnosti od rezultata testa postupak je sljedeći: lica za koja je utvrđeno prisustvo virusa se prevoze u Banja Luku u karantin odnosno  na liječenje, a oni za koje je nalaz negaitvan sprovode se u općinske karantine, gdje i žive. Svi koji imaju temperaturu i simptome virusa odmah se prebacuju u bolnicu u Doboj. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.