open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
GRAS: Migranti razbili staklo na vratima autobusa Ilidža - Tarčin - Vukovići
Kako je saopćeno iz GRAS-a, migranti su nasilno pokušali ući u vozilo i tom prilikom razbili staklo na vratima autobusa koji je saobraćao na liniji 33
24.12.2019. u 12:12
get url
text

Na autobuskom stajalištu Binježevo jučer oko 15.20 sati oštećeno je jedno vozilo javnog gradskog prijevoza GRAS. 

Kako je saopćeno iz GRAS-a, migranti su nasilno pokušali ući u vozilo i tom prilikom razbili staklo na vratima autobusa koji je saobraćao na liniji 33 Ilidža – Tarčin – Vukovići.

Kako su naveli iz GRAS-a, ovo preduzeće svakodnevno se susreće s problemima s migrantima koji izbjegavaju platiti prijevoz, razvaljuju vrata na vozilima, a između njih veoma često dolazi do verbalnih i fizičkih sukoba, zbog čega je nekoliko puta intervenisala policija.

- Sve ovo dovodi u pitanje sigurnost putnika, redovnost i sigurnost odvijanja javnog gradskog prijevoza, kao i remećenje javnog reda i mira – navodi se u saopćenju.

{$galerijaFotografija}

Također, kako se navodi, stvaraju se velike gužve na stajalištima i linijama javnog gradskog prijevoza, a naročito na linijama br. 30 Ilidža - Hadžići i br. 33 Ilidža – Tarčin – Vukovići, te na polaznom terminalu Ilidža i na stajalištima Binježevo i Donji Hadžići (kod tržnog centra Bingo).

- Radi se o ozbiljnom problemu, tako da treba ozbiljno pristupiti njegovom rješavanju, te smo s tim u vezi uputili dopis Ministarstvu saobraćaja KS i ostvarili određene kontakte sa nadležnim institucijama kako bi pokušali iznaći rješenje i izbjeći ovakve pojave – naveli su u saopćenju Službe za odnose sa javnošću GRAS-a.

Autobus GRAS-a, migranti razbili staklo, 24.12.2019.
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.