Ona je, kako kaže, u večernjim satima doživjela jako neugodnu situaciju. Naime, kako nam je ispričala, na početnoj stanici na Dobrinji desila se prva čudna situacija kada ju je vozač po ulasku u autobus pitao dokle putuje i da li žuri, te je li problem da ako ne bude još putnika da "navrati" do Buča Potoka da natoči gas.

- Svaki autobus ima svoj red vožnje i vozač bi trebao da ga poštuje, bez obzira da li u njemu bio jedan ili 50 putnika. Ipak, očito da u GRAS-u to nije slučaj i da svako radi šta hoće i kako hoće, u šta sam se uvjerila u nastavku vožnje ekspres linijom. Autobus je krenuo u 21.20 sati, a moja pustolovina do stanice do koje sam putovala - Zemaljskog muzeja trajala je skoro 60 minuta – kaže Sarajka (identitet poznat redakciji), koja je i fotografisala autobus sinoć.

Očito da je jedino u GRAS-u dopušteno da autobus koji prevozi putnike u vrijeme vožnje skrene sa svoje rute i toči naftu ili gas.

- Vozač je skrenuo na pumpu u Buča Potok. Mislila sam da će sve potrajati tri-četiri minute, ali sam u autobusu u kojem su bila ugašena svjetla i iz kojeg nisam mogla izaći provela 25 minuta. Nažalost, nije bilo više nijednog putnika. Šta je vozač radio 25 minuta? Nisam mogla vjerovati šta se dešava. Htjela sam napustiti autobus i pozvati taksi, ali su vrata bila zatvorena. Tako je prošlo 5, 10, 15...,  25 minuta. Sigurno je da više neću ni pomisliti da uđem u GRAS-ov autobus, tramvaj ili trolejbus – kazala je naša sagovornica.

Kontaktirali smo i direktora GRAS-a Senada Mujagića koji je rekao da će vozača kazniti, ali koja je adekvatna kazna za ovako nesavjesno ponašanje i činjenicu da je ovaj vozač prekršio nekoliko pravila firme i izazvao veliku neugodnost putnici.