Grbavica: Istoku nedostaje još slovo "A", šta se ne sviđa navijačima?

Objavljeno: 20.03.17 u 18:57

Istočna tribina stadiona Grbavica trebala je biti gotova na startu proljetnog dijela BHT Premijer lige BiH. Ipak, zbog određenih tehničkih poteškoća (npr. dobavljač poslao stolice drugačije boje), rok je prolongiran za početak aprila.

Uskoro će biti završeno postavljanje stolica na istočnu tribinu Foto: FK Željezničar
Uskoro će biti završeno postavljanje stolica na istočnu tribinu Foto: FK Željezničar

U subotu su trebale biti postavljene sve stolice, ali je i ovaj rok probijen, a stolice nisu bile postavljene ni danas, čemu svjedoči i fotografija sa zvanične Facebook stranice FK Željezničar.

Naime, na istočnoj tribini nedostaje još manje od trećina stolica, odnosno slovo A i dio koji će kompletirati “natpis“ Grbavica.

Pomenuta fotografija izazvala je i niz komentara Željinih navijača koji izvođaču radova zamjeraju loše urađene stepenice.

- Stepenice skroz loše urađene. Mnogo veće tribine nemaju ovako puno stepenica. Potpuno nepotrebno i ružno - napisao je jedan navijač, na što mu je drugi simpatizer Plavih ponudio objašnjenje:

- Postoje standardi i pravila UEFA i FIFA koliko mora biti ulaza/izlaza za određen broj mjesta na tribini. Pogledaj malo bolje ove novije stadione što su se gradili zadnje vrijeme pa ćeš vidjeti stepenica “mali milion“. Druga je stvar kako su estetski raspoređene. Pored redovnih ulaza/izlaza po pravilima i standardima UEFA i FIFA moraš imati na svakoj tribina dva ulaza/izlaza iskljucivo za invalide u ovom slučaju su to ovi donji lijevo do sjevera i planirani dole desno do juga.

Pogledajte fotografiju i procijenite da li su navijači u pravu.