open-navfaktor-logo
search
NBA play-off
Grčka zvijer vodi Buckse u finale, Houston izjednačio protiv Warriorsa
Giannis Antetokounmpo je odigrao još jednu maestralnu utakmicu
07.05.2019. u 08:34
get url
text

Košarkaši Houston Rocketsa savladali su sinoć Golden State Warriorse sa 112:108 i tako izjednačili rezultat u seriji na 2:2.

Nakon dva uzastopna poraza u Oracle Areni, Houston je uspio da dobije i drugu utakmicu u svom Toyota Centru i do kraja nas očekuje prava ludnica.

Warriorsi su prvu četvrtinu riješili u svoju korist sa 28:25, a pitanje pobjednika riješeno je praktično u drugoj četvrtini koju su domaći dobili sa 36:26, a do kraja meča uspjeli su sačuvati prednost.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je James Harden koji je ubacio čak 38 poena uz 10 skokova, dok je Eric Gordon dodao 20 poena. Kod Warriorsa bolji od ostalih su bili Kevin Durant i Steph Curry koji su imali 34, odnosno 30 poena.

Milwaukee Bucksi pobijedili su kao gosti u TD Gardenu Boston Celticse rezultatom 101:113 i na taj način su došli do vodstva od 3:1 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije. Buckse sada samo jedna pobjeda dijeli od plasmana u finale.

Giannis Antetokounmpo je odigrao još jednu maestralnu utakmicu. Utakmicu je završio sa 39 poena i 16 skokova. Sa druge strane Kyrie Irving bio je nejefikasniji sa 23 poena.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.