open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za Eurobasket
Grke očekuje pun Mejdan, selektor najavljuje: Moramo zadržati karakter iz Latvije, idemo na pobjedu!
Košarkaška reprezentacija BiH sutra u 20 sati u tuzlanskom Mejdanu protiv Grčke igra drugu kvalifikacionu utakmicu za Eurobasket.
23.02.2020. u 12:38
get url
text

Atmosfera u Tuzli, ali i reprezentaciji je odlična, posebno jer naši košarkaši u Tuzlu dolaze iz Latvije, gdje su ostvarili pobjedu 62:61. Za utakmicu je ostalo na raspolaganju samo 100-ak ulaznica i već sada je jasno da Grke čeka paklena atmosfera u Tuzli.

Selektor Vedran Bosnić rekao je da se nada da će Majdan i Tuzla prepoznati energiju koju je reprezentacija pokazala u Latviji.

- U Latviji smo odigrali dobru odbranu, bili smo pozitivni na plus pet i minus 12. Taj karakter moramo zadržati. Sada je fokus na Grčkoj, to je iskusna reprezentacija koju respektiramo, ali mi idemo na pobjedu - reklao je Bosnić.

Reprezentativci su jutros imali jedan lagani trening, a još jedan je planiran za večeras. Kao i svakoga puta na dan utakmice košarkaši BiH ujutro će imati šuterski trening.

- Minja Milošević je igrao s bolovima u Latviji. Nadamo se da će biti bolje, na dan utakmice ćemo odlučiti da li će moći. Ima još nekih sitnijih bolova, ali ništa zabrinjavajuće - kazao je Bosnić.

O Grcima selektor kaže da su drugačija reprezentacija od Latvije.

- Krasi ih timska košarka, igra pet na pet. Njih moramo napasti, više trčati, ali svesti greške na minimum. Očekujem fizičku utakmicu - dodao je Bosnić.

Selektor je istakao da je naša prednost atmosfera u timu, ali i pun Mejdan i to moramo iskoristiti.

- Mejdan je hram košarke. Ovdje smo se mnogo puta radovali s reprezentacijom i nadamo se još jednoj pobjedi - rekao je direktor reprezentacije BiH Samir Avdić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.