Bihać

Grlo Ornament pobjednik 15. memorijala "Alija Izetbegović"

Objavljeno: 25.08.2018. u 20:56

Više hiljada Krajišnika, ali i posjetilaca iz susjednih zemalja, pratilo je četiri utrke 15. memorijala "Alija Izetbegović", na kojima se takmičilo dvadeset i devet najbržih grla iz BiH, Srbije i Crne Gore. Pobjednik Memorijalne utrke na stazi dugoj 2400 metara je grlo "Ornament" iz Konjičkog kluba "Krajišnik" Velika Kladuša.

Foto: Fena

Organizatori 15. po redu međunarodnih konjičkih utrka bili su Konjički klub "Jedinstvo" i Konjički savez BiH.

Pobjedniku je pehar i lentu predao predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji je naglasio posebno zadovoljstvo u Bihaću i  Krajini.

- Zadovoljan sam i sretan što sam dio jedne ovako lijepe priče. Krajišnici su ovom manifestacijom stavili zapravo tačku na brojne manifestacije, koje su organizovali proteklih dana u obilježavanju godišnjice rođenja prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića. Pokazali su koliko vole svoju državu BiH, koliko su joj dali kada je bilo najteže. I zato im hvala - dodao je Izetbegović.

U utrci "Nacionalni park Una" na dvije hiljade metara pobijedilo je grlo Harry Calahan, vlasnika Samira Hopovca iz Prijedora, dok je u drugoj galopskoj trci "Grada Bihaća" najviše uspjeha imalo grlo "Demerara" u vlasništvu Enesa Jakupovića iz Sanskog Mosta.

Prvu galopsku utrku Memorijala na stazi od 1.400 metara, obilježila je "Zeta", Ivana Kovačevića sa Žabljaka, iz Crne Gore.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije