EYOF 2019

Groodvy u centru pažnje: Sarajevo ponovo živi olimpijski san

Objavljeno: 11.02.2019. u 15:41 Autor: S. Š.

Otvoreni su fan šopovi na EYOF trgovima u Sarajevu i Istočnom Sarajevu

Groodvy "pozdravlja" turiste i građane naše zemlje

Bosna i Hercegovina i Sarajevo ponovo žive olimpijski san. Davne, 1984. godine bh. prijestolnica bila je domaćin Zimskim olimpijskim igrama, a sinoć je na Koševu ponovo zapaljen olimpijski plamen.

U trenutku kada je Larisa Cerić, najbolja sportistkinja BiH, zapalila plamen, označen je početak Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF).

A već danas na ulicama glavnog grada naše zemlje osjeti se olimpijski duh. Brojni turisti stigli su u BiH, a uz 1.600 takmičara i članova delegacija iz 46 zemalja, očekuje se i nekoliko hiljada gostiju.

Foto: Muhidin Živojević

- Predviđeno je da će na borilištima u narednim danima biti oko 5.000 ljudi - rekla je za Faktor portparol EYOF-a Jovana Beribaka.

Glavna atrakcija na ulicama našeg grada je maskota Groodvy.

- Imamo deset velikih maskota, koje su raspoređene na svim borilištima. A svi oni koji budu željeli kupiti Groodvyja ili suvenir sa motivima EYOF-a neće biti uskraćeni za to. Oni sa akreditacijama to će moći uraditi u Hotelu Hillsu, a otvoreni su i naši fan šopovi. Jedan je na EYOF trgu na Skenderiji, a drugi na EYOF trgu ispred Binga u Istočnom Sarajevu. Također, imat ćemo i štandove ispred SCC-a i Vječne vatre - kazala je Jovana Beribaka.

Na licima učesnika EYOFa-e vidljivo je zadovoljstvo. Osmijesi im "ne silaze sa lica" uprkos lošim vremenskim uvjetima... Jer, zimske radosti su jače od svega, a uspomene iz olimpijskog Sarajeva trajat će vječno.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije