Menadžerica prodaje u toj kompaniji Nada Pavlović medijima je kazala da zbog velikog poskupljenja sirovina i repromaterijala ta fabrika nije više rentabilna.

- Više od 80 radnika je radilo u proizvodnji, nažalost oni su poslani na biro. Bili smo prinuđeni da privremeno obustavimo proizvodnju. Fabrika se ne gasi, ali trenutno moramo da zaustavimo proizvodnju - kazala je Pavlović.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić kazao je u obraćanju odbornicima Skupštine općine da će učiniti sve da fabrika nastavi s radom.

- Moja prepostavka je da je ovo privremeno zatvaranje, baš kako su i naglasili iz fabrike, a razlog je što u proteklom period nisu osigurali kvotu koja im je neophode za uvoz krompira iz inostranstva jer uvozom povećavaju količinu krompira odnosno sirovine čija je cijena povoljnija iz uvoza nego što je u BiH. Moja prepostavka je da nedostaje sirovina koju su oni tražili da uvezu iz inostranstva. Razgovarat ću s menadžmentom fabrike i učinit ću sve da fabrika nastavi proizvodnju - rekao je Grujičić.