Grupa maloljetnika teroriše građane u Nišu: Šipkama pretukli dva dječaka i djevojčicu

Objavljeno: 20.04.17 u 22:28

Maloljetne V. N. (15), N. J. (15) i njihovu drugaricu J. S. (15) pretukla je pesnicama, motkama i šipkama grupa od oko 25 uglavnom maloljetnih napadača na uglu ulica Ivana Milutinovića i Šumadijske ulice u Nišu.

Dječaci koji su pretrpili napad FOTO: BLIC
Dječaci koji su pretrpili napad FOTO: BLIC

Time je nastavljena serija incidenata na ovoj zlokobnoj raskrsnici, na kojoj je od početka godine opljačkano više Nišlija, a prebijen je čak i jedan policajac! Najnoviji slučaj terora desio se na Veliki petak 14. aprila, oko 22 sata, nedaleko od romskog naselja Stočni trg.

 U tuči u kojoj se nije znalo ko koga i zašto udara, najteže je povrijeđen V. N. (15). Prema riječima dječakove majke, on je krvave glave prevezen u KC u Nišu gdje mu je rana ušivena.
 
Pratili drugaricu
 
Dječaci su drugaricu pratili kući kada ih je grupa napala. Povrijeđeni su prevezeni u bolnicu.

- Krenuli su da isprate drugaricu kada ih je napala grupa djece uzrasta od 12 do 18 godina. Pao je na zemlju i imao je utisak da su svi skočili na njega da ga biju. Ne zna čime je udaren, motkom ili šipkom. Ima ranu na glavi, hematome oko rebara i bolove svuda po tijelu jer su ga šutirali. Još je u šoku, sinoć nije smio sam da izađe da kupi sok već sam morala s njim - priča majka pretučenog dječaka.

Ona kaže da ista grupa maloljetnika stalno pravi incidente na tom mjestu.

- Na kraju će nekoga i da ubiju ako neko nešto ne preduzme. Znam da su policiji vezane ruke jer su u pitanju maloljetnici, ali bi socijalni radnici u saradnji sa sudom trebalo da smjeste tu djecu u hraniteljske porodice ili popravne domove. Nisu oni krivi što nemaju roditelje ili nekoga da ih vaspita i usmjeri. Trebalo bi pojačati prisustvo policije u cijelom kraju - dodaje zabrinuta majka V. N.

Drugi povređeni dječak N. J. kaže da ih je iznenada napalo između 15 i 25 napadača.

- Jedan me je udario u glavu pa još dva tri puta u tijelo, a onda je počeo da me šutira kada sam pao. Opkolili su V. N., udarili ga u stomak, gurnuli su ga uza zid i udarali ga motkama. Kada je pao, nastavili su da ga biju motkama i šipkama. To je trajalo pet minuta, a onda su pobegli. Devojčica J. S. ga je držala za glavu, da mu zaustavi krvarenje. Krenuli su da se vraćaju ponovo ka nama, ali ih je jedan mladić otjerao - priseća se N. J.

Njegova majka S. J. kaže da se nada da će državni organi reagovati.

- Strahujemo za bezbjednost naše djece. Nemoguće je da se tim maloljetnicima ne može stati na put. Do sada se nije desilo da napadnu i prebiju neku djevojčicu - kaže S. J.

Odmah po prijavi da su nepoznati napadači napali maloljetnike policija je izašla na mesto događaja i obavijestila nadležnog tužioca.

- Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i traga za izvršiocima - kaže portparolka PU Niš Nataša Zorić Živanović.

Išutirali je i udarali pesnicama

- Dobila sam jak udarac pesnicom ispod slezene, a jedan od napadača me je i šutnuo, svjedoči povređena djevojčica J. S.

Njena majka Z. S. kaže da je dijete bilo zadržano tri dana na Dječjoj klinici kako bi se provjerilo da slučajno nema unutrašnje krvarenje.

- Još ima strah zbog svega što je doživjela, cima se u snu dok spava. To je strašno, ovome se mora stati na put i zbog naše i zbog druge djece. Pa prije mjesec dana su na tom mestu pretukli policajca - kaže majka djevojčice.