open-navfaktor-logo
search
Menadžer Građana
Guardiola o Davidu Silvi: Odlučio je otići, rekao je to mnogo puta
Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja kazao je da ne može nagovoriti 34-godišnjeg zemljaka Davida Silvu da ostane u klubu nakon što je Španac sinoć imao ključnu ulogu u trijumfu 2:1 protiv Bournemoutha, prenosi Anadolu Agency (AA).
16.07.2020. u 10:17
get url
text

Silva je odlučio da desetogodišnju uspješnu avanturu u Manchester Cityju okonča na kraju tekuće sezone. Silva, koji je s Građanima osvojio četiri titule šampiona Engleske, postigao je gol iz slobodnjak i asistirao Gabrijelu Jesusu za drugi gol na stadionu Etihad. Poslije utakmice Guardiola je istakao da ne može nagovoriti da produži ugovor.

- Odlučio je otići. Rekao je to mnogo puta. Mislim da želi završiti nakon deset sezona provedenih ovdje. On je u nevjerovatnoj top formi otkad smo se vratili takmičenju poslije prekida. Odigrao je još jednu izvanrednu utakmicu i ponovo postigao fantastičan gol, i to drugi put zaredom. Nadam se da će se vrati na oproštajnu utakmicu koju više nego da zaslužuje - kazao je Guardiola za britanske medije.

Silva je profesionalnu karijeru počeo u Valenciji, koja ga je u mladim danima slala na posudbe u Eibar i Celtu. U Manchestere City prelazi 2010. godine, a od tada je odigrao 431 takmičarsku utakmicu i postigao 76 golova.

U dresu reprezentacije Španije, s kojom je bio svjetski i dva puta evropski šampion, nastupio je 125 puta uz 35 pogodaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.