open-navfaktor-logo
search
Menadžer Cityja
Guardiola za Messija spreman ponuditi 100 miliona eura i trojicu igrača
Kapiten Barcelone Lionel Messi prije nekoliko dana je rukovodstvo španskog velikana obavijestio pismenim putem da želi napustiti klub sa Nou Campa.
28.08.2020. u 10:17
get url
text

Mogući odlazak Messija jedna je od glavnih sportskih tema u svijetu ovih dana, a bio bi to vjerovatno najveći transfer u historiji fudbala.

Argentinac je već neko vrijeme nezadovoljan kako funkcioniše i igra Barcelona. Dodatno ga je iznervirala činjenica da su detalji njegovog razgovora sa novim trenerom Ronaldom Koemanom procurili u javnost, a sve je dodatno pogoršala najava holanskog stručnjaka kako više ne računa na Luisa Suareza.

Mnogo je onih medija koji pišu ili javljaju da je argentinski napadač navodno je se već dogovorio s Pepom Guardiolom oko prelaska u Manchester City.

Ipak, od tog dogovra neće biti ništa ako se ne dogovore dva kluba. Prije par dana pojavila se informacija da Messi može ići ali za pomalo nevjerovatnih 700 miliona eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula.

Katalonski Sport koji je prilično dobro upućen u dešavanja na Nou Camp Nou piše kako je City spreman platiti 100 miliona eura, a Guardiola bi osim novca bivšem klubu ustupio još trojicu igrača.

Zbog finansijskog fair-playja Građani nisu u mogućnosti platiti iznos veći od 100 miliona eura, pa su upravo zbog toga u transfer spremni uključiti Jesusa, Bernanda Silvu i Erica Garciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.