Menadžer Cityja

Guardiolina jakna prodata na humanitarnoj aukciji za 6.000 funti

Objavljeno: 18.06.2019. u 22:55

Novac prikupljen na aukciji bit će iskorišten za nabavu besplatnih obroka porodicama u Mančesteru tokom školskih praznika

Pletena jakna prodata je za 6.000 funti

FOTO: TWITTER

Pletena jakna koju je menadžer Manchester Cityja Josep Guardiola nosio većim dijelom prošle sezone, u kojoj je osvojio trostruku krunu u Engleskoj (Prmeier ligu, FA Cup, Liga kup) prodana je na dobrotvornoj aukciji za 6.000 funti.

Guardiola je nakon pobjede protiv Watforda u finalu FA Cupa, posljednjoj Cityjevoj utakmici u sezoni, izjavio kako će dati svoj prepoznatljivi odjevni predmet u dobrotvorne svrhe, a iz kluba su objavili kako je jaknu kupio njihov navijač iz SAD-a James Hodge.

Novac prikupljen na aukciji bit će iskorišten za nabavu besplatnih obroka porodicama u Mančesteru tokom školskih praznika.

- Oduševljen sam što je prikupljeno tako mnogo novca u dobrotvorne svrhe. Također je fantastično biti u mogućnosti dati navijačima nešto osobno što nam je pomoglo u ostvarenju nevjerojatnog uspjeha prošle sezone - rekao je Guardiola.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije