open-navfaktor-logo
search
Nekoliko iznenađenja
Gužva u svlačionici Juventusa: Na koga neće računati Maurizio Sarri?
Kako pišu italijanski mediji, već je sastavljena transfer-lista na kojoj je osam igrača
12.07.2019. u 14:00
get url
text

Maurizio Sarri, novi trener Juventusa, poveo je fudbalere Stare dame u nove izazove i pohod na titulu prvaka Evrope.

Otkako je preuzeo italijanskog prvaka, u klub je stiglo pet novih igrača. Uskoro se očekuje i Matthijs De Ligt, a to znači da će uskoro u svlačionici Juventusa biti gužva.

Stoga je, kako pišu italijanski mediji, već sastavljena transfer-lista na kojoj je osam igrača.

Prvi kandidat za odlazak je portugalski desni bek Joao Cancelo, kojeg traže Manchester City i Bayern, a spominje se obeštećenje od 60 miliona eura. Ode li Cancelo, na njegovu poziciju mogao bi uskočiti Juan Cuadrado. Također, Juve razmišlja o Matteu Darmianu iz Manchester Uniteda...

Sami Khedira, njemački veznjak, ne uklapa se u Sarrijeve ideje i dolascima Aarona Ramseyja i Adriena Rabiota izgubit će mjesto u timu. Njemačkog veznjaka traži Fenerbahče, a jedna od opcija je i odlazak u MLS.

Marko Pjaca se vratio s posudbe iz Fiorentine, a sada se spominje posudba u Veronu. Neizvjesna je i sudbina Marija Mandžukića. Hrvat želi ostati, a na listi želja je Borussije i Bayerna. Sarri će odlučiti i o sudbini veznjaka Blaisea Matuidija, koji bi mogao izgubiti mjesto eventualnim dolaskom Paula Pogbe.

Nakon povratka Gigija Buffona, slobodan je rezervni golman Mattia Perin, a na posudbu bi mogao i mladi napadač Moise Kean.

Neizvjestan je i status dvojice novajlija - Meriha Demirala i Luce Pellegrinija. Obojica bi trebala proći pripreme, neće biti na transfer-listi, ali bi mogli na posudbe.

Ipak, najveći problem čelnicima Juventusa je Gonzalo Higuain. Argentinac želi novu priliku, a Stara dama ga se želi riješiti prije svega zbog visokih primanja - godišnja plaća osam miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.