open-navfaktor-logo
search
Selektor Crnogoraca
Hadžibegić čeka prvu pobjedu i vjeruje u bolje sutra
Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić govorio je na današnjoj konferenciji o trenutnom stanju unutar njegovog tima
10.10.2019. u 13:25
get url
text

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sutra nastavlja kvalifikacije za EURO 2020. U Podgorici stiže selekcija Bugarske, u meču bez rezultatskog značaja, jer su obje selekcije bez šansi za plasman za odlazak na EURO.

Crna Gora i Bugarska s po dva osvojena boda dijele posljednje mjesto na tabeli u grupi A.

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić govorio je na današnjoj konferenciji o trenutnom stanju unutar njegovog tima. Svjestan je bh. stručnjak da reprezentacija prolazi kroz težak period, ali je optimista. Zato očekuje pobjedu nad Bugarima.

- Svaka utakmica je prilika da se dođe do prve pobjede. Mi smo svjesni situacije na tabeli, da su nam tribine prazne, ali se ne stvara rezultat samo na jednoj utakmici. Osnovna je stvar da pobijedimo. Mi prolazimo kroz jedan period koji je težak, ali vjerujemo u bolje sutra. Očekujem prvu pobjedu koju odavno želimo. To je naša obaveza sutra. Bugarska je u jednom procesu renoviranja ekipe, selektora. Ukoliko budemo na nivou naših mogućnosti, mislim da možemo pobijediti Bugare - kazao je selektor Crne Gore.

Crna Gora je bez pobjede u ovom ciklusu kvalifikacija. Posljednju pobjedu u nekom takmičarskom meču zabilježila je 14. oktobra 2018. u meču Lige nacija, kada je u gostima slavila protiv Litvanije 4:1.

- Mi imamo rezultatsku krizu, toga sam svjestan. Ali nemamo radnu krizu, nama fali samo ta pobjeda, da bi se napravila dobra atmosfera - kazao je Hadžibegić.


Nikola Vukčević, igrač španskog Levantea, koji je standardan u reprezentaciji već nekoliko godina, priznaje da je ovo najteži period od kako igra za nacionalni tim.

- Iako nemamo šansi za plasman, želimo dobar rezultat. Definitivno je ovo najteži period u reprezentaciji od kada  igram. Naravno, ima krivice u nama igračima, ali bilo je i nekih van fudbalskih stvari. Bugarska je izgubila sve četiri posljednje utakmice, promijenili su selektora. Pokazali smo u Sofiji da možemo da se nosimo s njima - optimista je Vukčević pred sutrašnji okršaj.

Zbog povreda u ekipi Crne Gore neće biti Tomaševića, Vešovića i Bakića, dok je Savićević pod znakom pitanja. Van reprezentacije zbog povrede odavno je najbolji igrač ekipe Stevan Jovetić.

Meč Crna Gora-Bugarska na programu je sutra od 20:45 sati u Podgorici. Tri dana kasnije, Crna Gora će gostovati selekciji Kosova u Prištini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.