open-navfaktor-logo
search
Selektor Crne Gore
Hadžibegić: Nema poklona nikome, reprezentacija nije moja
On je naglasio da za njega nema razlike između prijateljskih i zvaničnih utakmica.
01.09.2019. u 21:03
get url
text

Fudbalska reprezentacija Crne Gore okupila se večeras u Podgorici, gdje su zvanično počele pripreme za septembarske obaveze, kada će Crna Gora odigrati dva meča-

Popularni Sokoli će odigrati prijateljski meč s Mađarskom 5. septembra i kvalifikacioni duel protiv Češke pet dana kasnije, oba na domaćem terenu. 

Današnje okupljanje reprezentacije zvanično je i prvi radni dan novog selektora Faruka Hadžibegića. On je danas na raspolaganju imao 11 od ukupno 24 pozvana igrača. 

Prvi trening odradili su Fatos Bećiraj, Marko Simić, Žarko Tomašević, Risto Radunović, Branislav Janković, Deni Hočko, Dušan Lagator, Andrija Dragojević, Vukan Savićević, Marko Bakić i Marko Janković. 

Hadžibegić je novinarima kazao da želi napraviti pobjedničku atmosferu, koja će promijeniti stanje na tabeli u grupi, gdje Crna Gora zauzima posljednje mjesto. 

- Želje su, kao i svakog navijača Crne Gore, da pokušamo da napravimo nešto, da napravimo atmosferu radnu i pobjedničku. Ne smijemo dozvoliti da budemo peti od pet ekipa u grupi, sa svim respektom za ostale rivale u grupi. Imamo igrače u evropskim klubovima, u jakim ligama, moramo naći razlog zbog čega smo posljednji na tabeli. Razlog je na terenu, tu moramo naći rješenje - rekao je Hadžibegić na brifingu u trening- kampu Fudbalskog saveza. 

On je kazao da su igrači koji su pozvani trenutno najbolje što Crna Gora ima, navodeći da niko nije otpisan i da će svako ko bude zaslužio biti pozvan na narednom okupčljanju. 

On je naglasio da svi imaju zajednički interes - rezultat. 

- Nema poklona nikome, reprezentacija nije moja, nego saveza i navijača. Nemam pravo da nikome ništa poklanjam, ali i da nikoga uskratim za šansu. Ne postoji igrač koji je eliminisan, na svakoga računamo. Na njima je da igraju što bolje i budu na raspolaganju - kazao je Hadžibegić. 

Novi selektor Crne Gore je, komentarišući pisanje medija da će Amar Šabanadžović, sin Refika Šabanadžovića igrati za crnogorsku selekciju, kazao da je svaki igrač iz Crne Gore potencijalni kandidat za reprezentaciju. 

- Onaj ko hoće da igra i za koga se mi odlučimo da ima kvalitet biće pozvan. U ovom trenutku to je naš najbolji izbor. U ovom momentu Šabanadžović nije bio u kombinaciji - rekao je Hadžibegić. 

On je naglasio da za njega nema razlike između prijateljskih i zvaničnih utakmica. 

- Pogotovo ne u situaciji u kojoj se mi nalazimo. Imamo dva odlična protivnika. Utakmica s Mađarskom nema rezultatski i bodovni značaj, ali je bitno da vidim kako će se naši igrači ponašati. Ostale su nam četiri utakmice, matematički skoro je i nemoguće da se kvalifikujemo. Želim da pokažemo ponašanje na terenu i van njega, da možemo svakome da zaprijetimo - rekao je Hadžibegić. 

Istakao je da mu je cilj da kod igrača stvori pobjednički naboj da igraju u reprezentaciji bolje i jače nego u klubovima. 

- Reprezentacija se voli, a u klubovima se igra za novac - rekao je Hadžibegić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.