Selektor Crnogoraca

Hadžibegića iznenadilo pitanje o ostavci: Nisam o tome razmišljao

Objavljeno: 18.11.2019. u 15:29

On je kazao da će na utakmici sa Bjelorusijom pokušati da proširi broj kandidata za nacionalni dres

FOTO: VIJESTI.ME

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić kazao je da neće podnijeti ostavku ako Crna Gora sutra ne pobijedi Bjelorusiju u prijateljskom meču pod Goricom. Meč sa Bjelorusijom je posljednji reprezentativni meč Crne Gore u 2019. godini.

- Nisam razmišljao o ostavci, nijednog trenutka, iznenadilo me to pitanje - rekao je Hadžibegić u odgovoru na pitanje na konferenciji za novinare.

On je kazao da će na utakmici sa Bjelorusijom pokušati da proširi broj kandidata za nacionalni dres. Istakao je i da je Crna Gora nastupila u jakoj grupi za kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine.

- Mi smo narod koji je hrabar i optimističan, a manje realan. Morali smo možda da znamo u kakvoj smo grupi. Sad je vrijeme da ne napravimo greške kakve smo pravili, da imamo drugačiji pristup... - rekao je Hadžibegić.

Crna Gora je kvalifikacije za EURO 2020 završila kao posljednja u grupi, bez pobjede i uz gol-razliku 3:22.

U konačnom poretku Engleska Grupe A Engleska je lider sa 21 bodom, druga je Češka sa 15, a Kosovo na trećem mjestu ima 11. Bugarska na četvrtom mjestu ima šest, dok je Crna Gora na začelju tabele sa svega tri boda.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije