open-navfaktor-logo
search
Zadivio gestom
Hadžić: Ne idem nigdje iz Jajca, križ koji su mi iscrtali na vozilu, uvijek će značiti "veliki plus"
Budimo ljubomorni jedni na druge, ali u činjenju dobrih djela, poručio je Mersudin Hadžić
07.06.2019. u 19:14
get url
text
Mersudin Hadžić

Pažnju javnosti izazvao je gest mladog ljekara iz Jajca Mersudina Hadžića, nakon što mu je pred Bajram neko na javnom parkingu isparao automobil iscrtavši križ na njemu. Reakcija Hadžića je zadivila, jer je napisao da za njega taj križ znači "plus" i da i dalje vjeruje u iskonsku ljudsku dobrotu. Razgovarali smo sa ovim mladim čovjekom i saznali da je dijete demobilisanog borca, da je studij medicine završio u roku u Sarajevu, da je otac dvoje djece, te da nema namjeru ići nigdje iz svog prelijepog Jajca.

- Prvi put je da mi se dešava ovakav pokušaj skrnavljenja vlastite imovine i narušavanja integriteta, digniteta. Ništa slično, kao Bošnjaku koji je odabrao da živi i radi u svome rodnom gradu, u Jajcu, aktivno vec 7,5 godina, mi se nikad nije desilo. Osjećaj vezano za događaj, na prvu bio je strpljenje, a nakon što je cijela situacija prenoćila, uvidio sam da ja tu nemam nikakvu štetu, čak i razumio da moj dosadašnji angažman je, ako Bog da, ispravan, jer sam dobio i "veliki plus" - kazuje nam Hadžić.

Dodaje kako je i društveno angažiran u rodnom Jajcu.

- Vijećnik sam u Općinskom vijeću Jajce, već drugi mandat, tako da vjerujem da i sa te strane stižu pozitivne ocjene. Kao što rekoh, taj križ je za mene plus i pozitivna ocjena dosadašnjeg rada, kako u struci, tako i u društvenom angažmanu. Tu sam kada god i kako god me zatrebaju građani Jajca - poručuje Hadžić i dodaje:

- Za Jajce imam sve riječi pohvale, kao mjestu suživota, i mjestu gdje će da se odgajaju, ako Bog da, moja djeca, buduće generacije kao temelj i garancija budućnosti naše države. A već godinu i pol sam na specijalizaciji iz otorinolaringologije i hirurgije glave i vrata u Kantonalnoj bolnici Zenica, naravno, za buduće potrebe u zdravstvu, u Jajcu. Do zavrsetka fakulteta živio sam po cijeloj našoj Bosni i Hercegovini. Od 1992. do 1995. godine sam boravio u Zenici, gdje sam i započeo osnovno obrazovanje. Otac, demobilisani borac, koji je od prvog do posljednjeg dana proveo u Armiji RBiH, od 1996. do neki dan je bio na birou za zapošljavanje, a sada je penzioner - priča nam Hadžić.

Kaže da su se 1996. godine preselili u Bugojno gdje je završio svoje osnovno i srednje obrazovanje.

- Nakon toga, otišao sam u Sarajevo kao učenik generacije upisao studij medicine, završio u roku, i vratio se u moje prelijepo Jajce. Imam 33 godine, oženjen sam, otac dvoje djece i nemam namjeru, ako Bog da, otići niti napustiti ovu zemlju, jer volim svoju državu i svoj narod, i svoju budućnost vidim tu - kazao nam je Hadžić.

Upitali smo koju bi poruku uputio građanima naše zemlje?

- Moja poruka bi bila da budemo ljubomorni jedni na druge, ali u činjenju dobrih djela. Da se takmičimo međusobno, ali u činjenju dobrih djela, te da jedni drugima preporučujemo strpljenje i činjenje dobrih djela - poručio je Hadžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.