open-navfaktor-logo
search
Oduzeo mu riječ
Hadžić: Predsjedavajući Doma naroda nije dozvolio da se raspravlja o protestima rudara
Na nastavku 14. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH delegat Socijaldemokratske partije BiH Dževad Hadžić, zatražio je od rukovodstva Doma naroda da se taj Dom odredi prema današnjim protestima rudara ispred zgrade Vlade Federacije BiH.
23.11.2021. u 14:56
get url
text

Međutim, predsjedavajući federalnog Doma naroda Tomislav Martinović je odbio Hadžićev prijedlog.

- Na početku sjednice zatražio sam da se Dom naroda očituje o današnjoj situaciji i protestu rudara ispred zgrade Vlade FBiH, međutim, predsjedavajući Doma mi je oduzeo riječ, uz opravdanje da Dom naroda ne treba danas da raspravlja o tome.

Moja intencija je bila da predložim tri zaključka. U prvom sam mislio tražiti da delegati Doma naroda daju punu podršku današnjim protestima rudara. U drugom zaključku bi zatražio da se u Domu naroda pod hitno raspravlja o stanju u rudnicima u Federaciji BiH.

Na kraju, u trećem zaključku sam tražio hitnu raspravu o reorganizaciji rudnika unutar koncerna Elektroprivrede BiH, jer je očigledno da nešto ne štima - naveo je Hadžić i dodao kako SDP BiH neće odustati od borbe za rudare i njihova prava širom Federacije BiH, saopćeno je iz SDP-a BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.