open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Hadžić za Faktor: Sarajevo nije rasprodalo ekipu i igra sve bolje, PLBiH raste svake godine
Deseto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano u trodnevnom programu donijelo je nekoliko izuzetno kvalitetnih i uzbudljivih utakmica, lijepih poteza i odličnih pogodaka.
06.10.2020. u 21:02
get url
text

Šta drugo očekivati kada međusobno igraju timovi iz vrha tabele, a nisu zakazali ni oni iz "donjeg doma".

Sarajevo se pobjedom u Mostaru vratilo na vrh. Bordo tim je bez poraza u bh. eliti, sa pet uzastopnih pobjeda, a tim Vinka Marinovića jedini se može pohvaliti punim plijenom Pod Bijelim brijegom.

Željo je slavio na Grbavici protiv Tuzla Cityja i prekinuo seriju od dva vezana poraza bez postignutog gola na svom terenu, dok je Borac u Banjoj Luci bio bolji od Veleža, uz mnogo prigovora na suđenje iz gostujućeg tabora.

Sloboda je bila bolja od Olimpika, Mladost nadigrala Radnik, a Široki Brijeg savladao Krupu.

Deseto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za Faktor je komentarisao Emir Hadžić, koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo i jedan od najzaslužnijih za posljednje uspjehe tima iz Titove 38/b.

- Jako kvalitetno smo odradili prijelazni rok dovođenjem Aleksandra Pejovića, Matthiasa Fanima i Joachima Adukora. Jako bitan faktor za naše rezultate je kontinuitet ekipe. Ekipa je na okupu, kostur tima je na okupu, nismo rasprodali igrače, što pokazuju rezultati i kvalitet igre koja iz utakmice u utakmicu izgleda bolje - kratko je Hadžić rezimirao "svoj rad", a potom se osvrnuo i na utakmice koje su iza nas.

Zrinjski - Sarajevo 2:3

- Ako bismo gledali na prvu, naravno da smo zadovoljni pobjedom. Osvojili smo tri boda, što je najvažnije. Jedan težak period je iza nas i iza naše ekipe. U četvrtak smo imali jako bitnu, zahtjevnu i tešku utakmicu protiv Celtica, gdje su momci dali svoj maksimum i bili blizu prolaska. Nažalost, nismo uspjeli. Ekipa se potrošila fizički i na svaki drugi način. Vrlo je teško bilo vratiti fokus na utakmicu sa Zrinjskim. Momci su pokazali karakter i pokazali zašto su prvi na tabeli. Odigrali smo dosta dobru, odličnu utakmicu, gdje smo kontrolisali igru, osim perioda kada smo primili gol.

- Želio bih zahvaliti domaćinu na gostoprimstvu, gdje je bilo sve jako korektno, pohvaliti suđenje, koje je, također, bilo korektno. Derbi je opravdao očekivanja, kako po igri, tako i po postignutim golovima. Mislim da smo zasluženo slavili, što nam je bio cilj i sada se okrećemo narednim utakmicama.

Željezničar - Tuzla City 1:0

Imali smo svoju utakmicu tako da nisam bio u mogućnosti da pratim Želju i Tuzla City. Tuzlaci su kroz ove utakmice pa i predstavom na Koševu pokazali da imaju odličnu ekipu i da će se boriti za sami vrh, za izlazak u Evropu. Željo je svake godine u vrhu i bilo je za očekivati dobru i kvalitetnu utakmicu. Po highlightsima koje sam gledao, može se reći da je meč bio otvoren sa dosta šansi. Da je utakmica otišla i u drugom smjeru, ne bi bilo nezasluženo. I susret na Grbavici je opravdao epitet derbija.

Borac - Velež 2:0

Osvrnuo bih se na utakmicu, ne bih želio komentarisati sporne trenutke. Ravnopravna igra i borba do primljenog gola. Ako gledate i ova utakmica može opravdati epitet derbija. Tri susreta, tri derbija, što je pokazatelj da naša liga raste iz godine u godinu, što smo pokazali na evropskoj sceni i zaista je lijepo gledati kako svako kolo imate dosta dobrih i kvalitetnih dvoboja. Borac je prošle godine izborio Evropu, bio u vrhu. I ove godine imaju taj kvalitet i do kraja će se boriti za vrh tabele.

Mladost - Radnik 3:2

Mladost pored početne krize koju su imali, a vezane za COVID, igra zaista dobar, napadački fudbal, za gol više. Pokazali su da imaju kvalitetnu i mladu ekipu, željnu dokazivanja. Tim koji je sastavljen od mladih igrača, koji pokazuje da u bh. fudbalu ima dosta kvalitetnih mladih fudbalera i svi klubovi bi se morali na neki način okrenuti upravo tome - forsiranju mladih nada. Radnik ove sezone nije ni sjenka ekipe koja je igrala Evropu i borila se za Evropu. Mladost je, gledajući utakmicu, bila bolja za jedan gol i zasluženo pobijedila.

Sloboda - Olimpik 2:0

Olimpik u toj utakmici nije bio slabiji protivnik. Nespretno su primili pogotke, ali to ne umanjuje kvalitet Slobode koja se u ovom prvenstvu pored svih problema odlično digla i igra jako dobro. Sloboda svakome u Premijer ligi može da napravi velike probleme, što su pokazali u utakmicama do sada. Očigledno da novi ljudi u klubu rade jako kvalitetno, na čemu im čestitam. Olimpik ima dosta kvalitetniju ekipu, nego što pokazuju položaj na tabeli i dosadašnji rezultati. Vjerujem da će oni uspjeti da se dignu i do kraja prvenstva izbore opstanak.

Široki - Krupa 1:0

Široki od samog početka igra dosta kvalitetno. Brza, mlada, ekipa koja hoće da igra. Bili su favoriti i zasluženo pobijedili. Krupa je tek ušla u Premijer ligu, iako je godinama igrala ovaj rang. Igrači su dosta na okupu, nepredvidivi su i znaju odigrati odlično. Mnogima mogu pomrsiti račune, ali mislim da će se boriti za opstanak.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.