open-navfaktor-logo
search
Poruka
Hafiz Musić čestitao imamu koji je izabran na njegovo mjesto i pozvao građane da se ne okupljaju
Hafiz Kenan Musić koji je podnio ostavku na mjesto glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo čestitao je novom glavnom imamu Abdulgafaru ef. Veliću. Iskoristio je priliku i poručio građanima da sva javna okupljanja izbjegavaju zbog mogućnosti zloupotrebe.
18.06.2020. u 22:05
get url
text

- Molim Allaha dž.š. da mu pomogne u nošenju emaneta koji sam nosio prethodne dvije godine. Na svima nama je da kroz moralno i odgovorno djelovanje kroz institucije radimo za dobrobit ne samo nas već i generacija koje dolaze. Upitan sam vezano za skupove podrške i peticije te želim javno reći da vas sve pozivam da odlaskom u džamije na namaze, posebno sabah i jacije, uključivanjem u rad zajednice, pokažete brigu za nas sve. Zajedno sa našim imamima da dovimo i molimo Stvoritelja za opću dobrobit, a da sva javna okupljanja izbjegavamo zbog mogućnosti zloupotrebe. Molim Boga Jedinoga da opravdam veliko povjerenje koje ste mi ukazali svojom podrškom i da uvijek zajedno budemo u dobru - napisao je hafiz Musić.

Podsjećamo, nakon što je Musić podnio ostavku na mjesto glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Sarajevu, zbog, kako je naveo, mobinga i progona neistomišljenika, građani Sarajeva su se okupljali dva puta u znak podrške hafizu Musiću.

Novo okupljanje je zakazano za sutra u 14,30 sati nedaleko od Vijećnice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.