open-navfaktor-logo
search
Žestoka kazna
Hajduk kažnjen zbog nereda na utakmici protiv Dinama
Nogometni klub Hajduk kažnjen je zbog nereda i nedoličnog ponašanja navijača i djelatnika kluba na utakmici protiv Dinama odigranoj na Poljudu 29. septembar ove godine
04.10.2018. u 14:49
get url
text
NK Hajduk

Disciplinski sud Prve hrvatske nogometne lige odlučio je NK Hajduk kazniti s odigravanjem četiri domaće prvenstvene ili kup utakmice bez mogućnosti prisutnosti gledalaca, javlja Anadolu Agency (AA).

Hajduk je kažnjen je zbog nereda i nedoličnog ponašanja navijača i uposlenika kluba na utakmici protiv Dinama odigranoj na Poljudu 29. septembar ove godine, ponajviše zbog bakljade i nedozvoljenih pirotehničkih sredstava koja su koristili pripadnici Torcide.

O obrazloženju kazne disciplinski sudac Alan Klakočer navodi:

- Tokom utakmice od strane sudija i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona. Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u periodu od 62. do 68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute. U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane medicinske pomoći zamijenjen.

Pomoćni trener Hajduka Mario Carević, koji je na spomenutoj utakmici protiv Dinama na splitskom stadionu Poljud udaljen s klupe u 55. minuti zbog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluke sudija, kažnjen je s mjesec dana suspenzije i 5.000 kuna (675 eura) kazne.

Hajduk je po treći put u domaćoj ligi sankcioniran igranjem bez gledalaca, u dva navrata bio je kažnjen jednom utakmicom bez gledalaca uz novčanu kaznu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.